Onnellisempi vuosi 2015: 10 neuvolla et voi epäonnistua tavoitteissasi!

17.12.2014 14:50 - Elina Jokela

Oletko tehnyt uudenvuoden lupauksia? Kannattaa pohtia tavoitteet realistisesti ja miettiä, mikä on sinulle oikeasti tärkeää. Lue 10 hyvää vinkkiä onnellisempaan ensi vuoteen.

Huffington Post julkaisi Jaimee Ratliffin blogitekstin sivustollaan. Teksti on innostava. Sen ideana on uusi vuosi ja onnellisempi minä.

Moni laittaa uudelle vuodelle tarkat tavoitteet, mitä asioita tulee tapahtumaan ensi vuoden aikana. Kun luot suunnitelmaa tulevaan vuoteen, kannattaa pohtia ensin perusjuttuja. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Lue alla olevat vinkit onnellisempaan ensi vuoteen, ennen kuin kilistelet uuden vuoden kunniaksi!

1. Hidasta ja nauti pienistä hetkistä.

Älä ole liian kiireinen maistelemaan ruokaasi, kuulemaan omia ajatuksiasi, katsomaan auringonlaskua ja kuuntelemaan sanoja lempibiisissäsi.

2. Käytä aikasi tarkoin.

Päiväsi ovat arvokkaita ja niiden pitäisi sisältää korvaamattomia henkilöitä. Et voi olla kaikkialla samaan aikaan, joten valitse tarkoin ne henkilöt, jotka ansaitsevat aikasi.

3. Ole rehellinen ja avoin itsellesi.

Mitä haluat tehdä elämälläsi? Mieti mitä haluat ja ala systemaattisesti toteuttamaan näitä asioita.

4. Ota enemmän riskejä.

Tee reilulla kädellä virheitä ja epäonnistu pari kertaa. Se ei ole vaarallista! Kun olet mokannut kunnolla, olet ainakin yrittänyt. Ota riskejä ja rakenna persoonaasi vastaamaan enemmän unelmiasi, niin olet lähempänä menestystä.

5. Arvioi ystäväpiiri.

Kuunteletko jatkuvasti muiden ongelmia ja olet antelias, etkä saa ikinä mitään takaisin? Tukevatko ystäväsi sinua? Muista, että ne viisi ihmistä kenen kanssa vietät eniten aikaasi, kertovat paljon siitä kuka sinä olet.

6. Menneisyyttä ei voi muuttaa.

Lopeta menneisyyden vatvominen ja käännä katse tulevaan! Ota virheistäsi opiksi ja tee erilailla seuraavalla kerralla. Katumus ja vatvominen ei auta mitään, pääset eteenpäin yrittämällä uudelleen asenteella.

7. Lopeta tekosyiden keksiminen ja elä unelmaasi.

Muutaman vuoden päästä kadut, jos jätät asioita toteuttamatta. Meillä on yksi elämä, jonka puitteissa voimme tehdä halutessamme isoja asioita. Mitä sinä teet ajallasi?

8. Ole onnellinen muiden puolesta.

Jätä hyvästit kateuden tunteille, äläkä esitä olevasi onnellinen jonkun puolesta. Voit saavuttaa itsekin halutessasi hienoja asioita. Ole aidosti onnellinen toisten puolesta, koska haluat heidän olevan onnellisia. On hieno juttu, että joku haluaa kertoa hyviä uutisia sinulle.

9. Lopeta selittely.

Sinkkuna oleminen on parempi vaihtoehto kuin huono parisuhde. Sama juttu työelämässä - älä tee työtä, jota vihaat. Jos joku juttu elämässäsi ei toimi, uskalla sanoa sille hyvästi. Et tule katumaan valintaasi.

10. Elä itsellesi.

Älä seuraa väkijoukkoja, äläkä matki muita. Sinua varten on erityinen oma polku, jota pitkin kulkea. Ole juuri se, joka haluat olla. Pystyt mihin vain!

Lähde: Huffington Post



Iskelmällä nähdään myös tähtiloistoa - niitä ihmisiä, jotka eivä ole luovuttaneet unelmiensa suhteen. Iskelmä Gaala 2015 kokoaa kotimaisen musiikin tähtiloisteen Tampere-talolle, lue lisää täältä!

Kilpailut

Uusimmat