Osaatko jo sanoa ei? 8 tärkeintä elämänohjetta, joilla helpotat arkeasi

27.04.2016 10:34 - Senja Rapila

Laadukas elämä on sellainen, joka tuntuu hyvältä ja omalta.

Oletko sinä tällä hetkellä onnellinen? Jos et tiedä mitä vastata tähän kysymykseen, on aika kurkata suurennuslasin kanssa omaan elämään. Onko olemassa jotain asioita, joiden sisäistäminen tekisi elämästä helpompaa? Independent listasi niistä kahdeksan:

1. Opettele sanomaan ei

Vaikka tämä saattaisikin olla vaikeaa, on hyvin tärkeää osata sanoa "ei" tietyissä tilanteissa. Jos tämä kaipaa sinulla harjoittelua, voit harjoitella kieltäytymistä ääneen, kun olet yksin kotona.

2. Asu ulkomailla

Jos sinusta tuntuu siltä, että elämäsi kaipaa sisältöä, voit kokeilla ulkomailla asumista. Voit muuttaa pois kotimaastasi kahdeksi kuukaudeksi, kolmeksi tai vaikka vuodeksi. Elämäsi saa näin uutta perspektiiviä ja opit arvostamaan erilaisia asioita ja kulttuureita.

3. Siivoa asuntosi

Asunto on hyvä siivota perusteellisesti kerran vuodessa, jotta kaikista turhakkeista ja pölypunkeista pääsee eroon. Paras aika kunnon siivoukselle on monesti keväällä; kevätaurinko antaa puhtia ja voit tuulettaa asuntoa kätevästi päivän lämpimien tuntien aikana.

4. Tee päätöksiä koskien elämääsi

Mitä sinä todella tarvitset elämässäsi? Tarvitsetko jokaista pientä esinettä, jotka omistat? Entä sitä vaatekasaa, joka valtaa vaatekaappisi?

Päätä, mitä todella tarvitset ja hankkiudu lopuista tavaroista eroon. Ne tavarat, joita ilman pystyt elämään, voi suosiolla laittaa kierrätykseen. Jos sinulla on vaikeuksia luopua tavaroista ilmaiseksi, voit kokeilla myydä niitä ensin kirpputorilla. 

5. Pyöräile tai kävele

Helpota stressiäsi pyöräilemällä tai kävelemällä jatkuvien liikenneruuhkien sijasta. Säästät samalla vakuutuksissa, polttoaineessa, parkkimaksuissa ja muissa mahdollisissa kuluissa, mitä vaikka auton omistaminen tuo.

Jos et kuitenkaan halua luopua kokonaan autoilusta, voit välillä ottaa käyttöösi julkisen liikenteen. Käytä aikasi silloin lukemiseen, torkkumiseen tai älypeleihin, kuten sudokuun.

6. Pidä taukoa puhelimestasi

Ja sosiaalisesta mediasta. Jos olet päivittäin puhelimellasi, tulee siitä välttämättä huono ja epäterveellinen tapa.

Jos siis sinulla on vapaapäiviä, laita tietoisesti puhelin evakkoon muutamaksi tunniksi taikka jopa päiväksi. Älä tekstaile ystäviesi kanssa tai pelaa pelejä, lue sähköposteja tai tee muita asioita, jotka kasvattavat stressitasoasi huomaamatta.

7. Organisoi elämääsi

Pidä kotisi siistinä, pidä työtasosi siistinä. Näiden lisäksi pidä myös elämäsi siistinä; organisoi ajatuksiasi ja pidä huoli siitä, että pystyt keskittymään paremmin ilman häiriötekijöitä. Kun pidät kaikki tärkeät tavarat helposti löydettävissä, mielesi stressaa huomattavasti vähemmän ja keskittyy paremmin itse tekemiseen.

8. Nauti pienistäkin asioista

Kaikista pienimmistäkin asioista kannattaa mieluummin nauttia kuin juosta yhdestä elämänvaiheesta toiseen. Jos et pysähdy hetkeksi ja arvosta sitä mitä ympärilläsi on sillä hetkellä, et välttämättä ymmärrä elämäsi todellista arvoa.

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat