Ota oppia koirilta - lemmikkimme ohjeet onnellisempaan elämään

15.07.2015 10:00 - Emma Ylistalo

Huomioimalla oman koirasi toimintaa, saatat oppia paljon elämästä.

Onnellisuus on paljon helpompaa kuin kuvitteletkaan. Jos joku tämän on jo huomannut, se on koirasi. Ota siis oppia koirastasi ja tee elämästäsi onnellisempaa.

Jos koirat osaisivat puhua, ne luultavasti opettaisivat meille nämä kymmenen asiaa elämästä.

1. Elä hetkessä

Koirilla ei ole perusteellisia muistoja menneestä tai ajatuksia tulevaisuudesta. Tästä syystä jokainen päivä on uusi ja ainutlaatuinen, sekä täynnä hienoja mahdollisuuksia. Meillä ihmisillä on tapana peilata kaikkea tulevaa siihen, kuinka menneisyydessä onnistuimme. Koirat taas eivät kerää menneiden pettymysten painoa tai murehdi tulevaa. He ottavat jokaisen päivän sellaisena kuin se tulee ja tästä meidänkin olisi syytä ottaa mallia.

2. Anna anteeksi

Koirasi antaa sinulle anteeksi, vaikka tiuskisit tai olisit liian väsynyt viemään sitä pitkälle lenkille. Se on silti iloinen nähdessään sinut. Se ei analysoi tekemisiäsi tai arvostele sinua. Mennyt on mennyttä ja jokainen uusi päivä merkitsee.

3. Palkitse itsesi herkuilla

Herkut kuuluvat koirilla vahvasti siihen, että ne elävät hetkessä. Kun annat lemmikillesi herkun, osoitat sille rakkauttasi. Samalla tavalla voit osoittaa rakkautta myös itsellesi ja ystävillesi. Nauttikaa kahvilahetkistänne kuin koirasi mehevästä luustaan.

4. Pidä hyvää huolta itsestäsi

Ota torkut, liiku, kävele luonnossa ja nauti elämästä ilman syyllisyyttä. Ota joka päivä aikaa itsesi hoivaamiseen, jotta jaksat kohdata vastaan tulevat haasteet. Koirasi haaste on kesnties postimies, sinulla ehkä haastava pomo. Pitämällä huolta itsestäsi jaksat arjessa.

5. Asenne on tärkein

Koirasi näkeminen työpäivän jälkeen saa helposti hymyn huulillesi. Se heiluttaa häntäänsä iloisesti ja saa sinutkin paremmalle tuulelle. Ota mallia! Kohtaa päivän aikana tapaamasi ihmiset positiivisella mielellä, se nimittäin tarttuu.

6. Kävele luonnossa

Koirasi nauttii ja sinä nautit. Koirasi merkitsee reviiriään, sinä tutkailet luonnon kauneutta, mutta molemmat varmasti rentoudutte kävelylenkillä luonnon helmassa. Vaikka sinulla ei olisikaan lemmikkiä, jonka kanssa lenkkeillä, luonnossa liikkuminen tekee silti hyvää.

7. Halaukset merkitsevät

Kosketuksella on merkitystä. Koirasi haluaa olla lähelläsi, vieressäsi ja sylissäsi. Katsoa sinua lempeästi ja osoittaa kiintymystään, sillä ei pysty pukemaan sitä sanoiksi. Voit siis osoittaa lähimmäistesi merkityksen heille välillä muutenkin kuin pelkin sanoin.

8. Tunnista todelliset tarpeesi

Koirat eivät tarvitse paljoa tavaraa. Ne haluavat sen saman loppuunkalutun lelun yhä uudestaan - se riittää. Kaiken lisäksi koiran tärkeimpiä tavaroita ovat ne, joilla sinä leikit hänen kanssaan. Ota oppia ja karsi tavaroistasi turhat. Huomaat ehkä, että tärkein tavarasi onkin peli, jota rakastat pelata ystävien tai perheen kanssa.

9. Ota aikaa yksinkertaisille asioille

Koira katsoo kanssasi televisiosta mitä tahansa sinä haluat katsoa. Sille väliä on ainoastaan sillä, että saa olla kanssasi ja tehdä sinut onnelliseksi. Nauti yksikertaisista asioista ja muista, että sinä voit joskus ilahduttaa toista vain olemalla läsnä.

10. Rakkaus on ainoa asia millä on merkitystä

Tosi rakkaus ei näe vikoja. Koirasi pitää sinusta huononkin päivän päätteeksi ja sinä et luovu siitä, vaikka se vanheneekin. Muista tämä myös ihmissuhteissasi.

 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat