Päästä irti syyllisyydentunnosta - 12 tapaa olla armollinen itselleen

13.07.2015 13:05 - Emma Ylistalo

Elämässä tulee eteen tilanteita, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Asian hyväksyminen auttaa irti syyllisyydentunnosta.

Välillä elämässään katuu asioita, joille ei itse voi yhtään mitään. Miksi? Ihminen tuntee olevansa syy siihen, jos jokin asia menee vikaan, sillä jokainen on vastuussa omasta elämästään. Muista kuitenkin, että jokaiseen tilanteeseen ei pysty itse vaikuttamaan.

Lue alta 12 asiaa, joista sinun ei tule syyttää itseäsi - sillä mitä nopeammin lopetat sen, sitä onnellisemmaksi tulet.

1. Omat tunteesi

Mitä sitten jos itket paljon, huolehdit enemmän kuin työkaverisi tai otat itsellesi tärkeän asian hyvin tosissasi. Kun puhutaan tunteista, ei ole sellaista määrettä kuin "liikaa". Mitä nopeammin tämän opimme, sitä terveempi henkinen puolemme on.

2. Tapa, jolla käsittelet tunteitasi

Kirjoita ajatuksesi kirjeeseen, paiskaa ovi kiinni mennessäsi tai lähde lenkille ja sulje puhelimesi. Tee niitä asioita, jotka auttavat sinua käsittelemään tunteitasi - äläkä pyytele tapaasi anteeksi. Jokainen käsittelee elämän tuomia haasteita omalla tavallaan ja se on sallittua.

3. Torjutuksi tuleminen

Se ei ole sinun vikasi, jos joku ei pidä hiuksistasi, poliittisista näkemyksistäsi tai tavasta, jolla kannat itseäsi. Se on heidän ongelmansa. Jos käyttäydyt itsellesi ominaisimmalla tavalla, se on kaikki mitä voit tehdä. Elämäsi tärkeimmät ihmiset hyväksyvät ne kyllä.

4. Pienet epäonnistumiset

Ja oikeastaan suuremmatkin. Olemme ihmisiä, joten virheiden tekeminen kuuluu luonteeseemme. Annamme muille anteeksi heidän harkitsemattomuutensa, joten viimeistään nyt on aika antaa itselleen sama myönnytys.

5. Toisen ihmisen saavutukset

Älä vertaa omaa tarinaasi, jonkun toisen tarinaan. Häpeä siitä, että sinulla ei ole jotain, mitä työkaverillasi, on liikaa käsiteltäväksi. Älä säti itseäsi siitä jos et ole saavuttanut samoja asioita, kuin joku toinen.

6. Omat tarpeesi

Ihmiset ovat monimutkaisia, joten tarpeemme ovat hyvin erilaisia. Älä syytä itseäsi, jos haet parisuhteeltasi tai uraltasi sellaisia asioita, joita muut eivät välttämättä pidä tarpeellisina.

7.  Salaiset paheesi

Jos rakastat kerran viikossa viettää illan kiinalaisen noutoruoan ja lempisarjasi parissa, sitä ei tarvitse hävetä. Mikä tahansa se asia onkin, joka tekee sinut onnelliseksi, häpeäminen on turhaa - vaikka se jonkun muun mielestä olisikin hieman kyseenalaista.

8. Se, että olet huono jossakin

Jotkut meistä ovat pienestä lähtien omanneet upean lauluäänen, joillekin musikaalisuus on pitkän harjoittelun lopputulos. Elämä on sarja virheitä ja erehdyksiä. Sinulla on omat uniikit lahjasi, joita voit tarjota ja jotka ovat erilaiset verrattuna muiden omaamiin taitoihin.

9. Se, että ajattelet itseäsi ennen muita

Kaikista tärkein ishmissuhteesi on se, mikä sinulla on itsesi kanssa. Ei ole mitään väärää olla joskus hieman itsekäs, jos tilanne sitä vaatii. Kun voit hyvin itsesi kanssa, sinun on helpompi auttaa muita.

10. Petetyksi tuleminen

Petetyksi tuleminen tuntuu pahalta. Mutta jos joku ei ole ollut luottamuksesi arvoinen, sinun on turha syyttää siitä itseäsi. Ihmiset ovat virheellisiä. Joskus huomaat toisen virheet vasta vuosien päästä. Emme voi elää elämäämme niin, ettemme päästäisi ketään lähellemme siinä pelossa, että petymme häneen.

11. Päättynyt ihmissuhde

Kaikki ihmiset eivät ole tarkoittettuja pysymään elämässämme loppuun asti. Muista kuitenkin, että kaikilta ihmisiltä olet luultavasti oppinut jotain arvokasta.

12. Menneisyydessä tapahtuneet asiat

Menneen murehtiminen on sama asia kuin roikkuisit vuosikymmenten takaisessa trendissä väkisin. Sinulla on voima tehdä päätös elää hetkessä. Jokainen tapahtuma kuuluu elämään - niin hyvät kuin huonotkin. Ainoa suunta mihin voit liikkua on eteenpäin.

 

Lähde: Huffington Post

 

Lue täältä lista asioista, jolloin anteeksipyyntö on turha.

Kilpailut

Uusimmat