Painonpudotusta pariskuntana? 3 keinoa, joilla se onnistuu

13.01.2016 14:09 - Pauliina Jokinen

Aki Manninen ja Rita Niemi auttavat pariskuntia pudottamaan kiloja ja parantamaan parisuhdettaan.

Pariskunnan Rakkausdieetit-ohjelma starttaa televisiossa keskiviikkona. Ohjelmassa nähdään, kuinka pariskunnat pudottavat painoaan seitsemän viikon ajan Ritan ja Akin avustuksella.Vaikka kiloja olisi kertynyt vuosien aikana paljonkin, kannattaa asia ottaa rohkeasti puheeksi, Manninen kannustaa.

- Usein käy niin, että naiselle tulee kiloja, jolloin hän alkaa tuntea olonsa epäviehättäväksi ja naiseus on katoaa. Silloin myös kiinnostus kumppaniin katoaa, eikä mies ymmärrä miksi nainen ei häntä enää halua ja onko hänessä joku vika, Rakkausdieetit ohjelman Aki Manninen kuvailee.

Vuosien tai vuosikymmenten saatossa kertyvien kilojen sijaan Manninen kuvaileekin puhumattomuuden ja oman epävarman olon olevan suurimpia parisuhteiden ongelmia. Jos omasta tai puolison kertyneestä painosta uskaltaa puhua, voi aueta monta muutakin solmua.

- Kun oman terveyden ja hyvinvoinnin nostaa esille ja prioriteetiksi, paranee elämässä moni muukin osa-alue, Manninen muistuttaa.

Kaikki lähtee kuitenkin kommunikaatiosta. Jos puolisolle on kertynyt vuosien mittaan vararengasta, kannattaa asiasta puhua suoraan, mutta rakentavasti.

- Asiasta pitää sanoa suoraan, mutta ei lainkaan piikitellen. Silloin hanat menevät kiinni varmasti. Pitää myös katsoa itseään peiliin ja miettiä, miten on itse muuttunut, Manninen neuvoo.

- Voi myös sanoa, että voisimme tarttua painonpudotukseen yhdessä, Manninen jatkaa.

Yhdessä eteenpäin

Kun asian on saanut puheeksi, on aika ryhtyä toimeen. Yhdessä aloitettu ja toteutettu painonpudotusprojekti voi parhaimmillaan tuoda aivan uuden kipinän suhteeseen. Liikuntaa kannattaa harrastaa yhdessä ja käyttää aika liikkumisen lisäksi jutteluun.

- Sitäkään ei välttämättä ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Aamulla kannattaa lähteä yhdessä lenkille tai illalla salille. Toisesta voi paljastua aivan uusi tyyppi, Manninen sanoo.

Painon pudottaminen ei Mannisen mukaan ole rakettitiedettä: kaikkea saa syödä, kunhan muistaa kohtuuden.

- Yhdellä säännöllä pärjää: Kuluta enemmän kuin syöt, mies muistuttaa.

Myös kaksi muuta maalaisjärkeen perustuvaa vinkkiä auttavat parantamaan suhteen laatua.

- Älä odota, että toinen muuttuu, vaan aloita muutos itse. Jos vain odotat, että toinen nousee sohvalta, ette varmasti nouse. Sen lisäksi ruokavalio kannattaa puhdistaa ja harrastaa liikuntaa yhdessä, Manninen toteaa.

Mies kehottaa jättämään sosiaalisen median vähemmälle ja suuntaamaan lenkille useammin.

- Omalla ajallaan saa käyttää somea niin paljon kuin lystää, mutta yhteisellä ajalla pitää keskittyä toiseen, Manninen neuvoo ja kertoo pariskunnan noudattavan sääntöä myös itse.

Manninen muistuttaa, ettei vanhojen tapojen rikkominen ole helppoa ruokailussa, liikunnassa kuin parisuhteessakaan, mutta lopputulos palkitsee.

- Valitettavan usein ihmiset vain tyytyvät tilanteeseensa. Muutos vaatii epämukavuusalueelle menemistä, mutta saatat saada takaisin puolison, joka on ollut kadoksissa pitkään, Manninen kertoo.

 

Kuva: AOP

Kilpailut

Uusimmat