Paras tapa saada lihakset palautumaan treenistä - kokeile tuttua juomaa!

22.04.2015 11:46 - Eeva Rajala

Asiantuntijat ovat löytäneet paremman vaihtoehdon proteiinijuomille.

Tiedemiehet ovat nyt vakuuttuneita siitä, että treenin jälkeen kannattaa juoda vähärasvaista maitokaakaota. Maitokaakaon proteiini auttaa lihaksia palautumaan ja juoman kalorit korvaavat menetettyjä kaloreita.

Cornellin yliopiston tutkijoiden selvityksen perusteella kyseenalaistetaan erilaisten proteiinijuomien suosio. Nykyään lähes jokainen kuntoilija käyttää proteiinijauheita tai -juomia ja uskovat niiden olevan paras vaihtoehto parempaan lopputulokseen.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat alkoivat selvittää parasta palautusjuomaa sen jälkeen, kun havaitsivat urheilijoiden syövän liikaa iltaisin, kun he yrittävät korvata mahdolliset ravintoainepuutokset tiukan treenin jälkeen.

Lasillinen kaakaota riittää?

Tutkijat kokeilivat ravitsemusasiantuntijoiden ja tietokoneen avulla rakentaa parhaan mahdollisen palautusjuomareseptin. He yrittivät lisätä juomaan muun muassa omega-3-rasvahappoja, mutta selvisi, että ne lisäävät liikaa rasvan määrää, jotta juoma olisi optimaalinen. Tutkijat yrittivät myös lisätä sokeria juomaan, mutta huomasivat sen aiheuttavan vatsaongelmia.

Urheiluravitsemuksen koordinaattori Clint Wattenbergin mukaan lukuisten testausten jälkeen tutkijat päätyivät maitokaakaojuomaan. Tutkijoiden muokkaama reilun 2 desilitran kokoinen maitokaakaojuoma sisälsi 16 grammaa proteiinia ja 230 kaloria. Tavallisessa maitokaakaojuomassa on yleensä noin 8 grammaa proteiinia ja noin 160 kaloria.

20 grammaa proteiinia

Wattenbergin mukaan lihasten palautumiselle optimaalinen määrä proteiinia olisi 20 grammaa, jos treenaaja on noin 63-kiloinen. Isompi treenaaja voi tarvita yli 30 grammaa proteiinia optimaaliseen palautukseen.

- Vähärasvaisen maitokaakaon koostumus on todennäköisesti palautusjuomien kultaa, Wattenberg kertoo lehdelle.

 

Katso myös: Kaakao parantaa todistettavasti muistia!

 

 Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat