Personal trainerisi voi mokata - katso milloin on syytä vaihtaa ohjaajaa

13.05.2015 11:26 - Tiina Svensk

Fitnesstrendin myötä liikuntaohjaajia on moneen junaan. Joukossa on päteviä ja vähemmän päteviä personal trainereita.

Omien treenitavoitteiden vaatiminen vaatii oikeanlaisen ohjelman, motivaatiota ja ruokavalion, joka tukee tavotteita. Sen vuoksi ammattilaisen tuki voi olla korvaamattoman tärkeää, jotta pääsisit maaliin asti.

Kannattaa harkita personal trainerin vaihtoa, jos hän...

Ei kysy vammoistasi

Aivan ensimmäisenä personal trainerisi kuuluisi kysyä liikuntahistoriastasi ja mahdollisista vammoista, joita olet saanut. Hänen täytyisi taustoittaa liikuntarutiinisi, ja hänen tulisi todella kuunnella vastauksesi. Näillä tiedoilla ohjaaja voi rakentaa sinulle oikeanlaisen ohjelman, joka tukee matkaasi kohti tavoitteitasi.

Ei ole pätevä

Liikunta-alan sertifikaatit ja lisenssit voivat hämmentää, mutta personal trainerisi tulisi olla nimenomaan koulutettu personal trainer. Ryhmäliikunnanohjaaja ei välttämättä ole pätevä ohjeistamaan sinua salilla ja suunnittelemaan sinulle treeniohjelmaa.

Panosta sertifioituun ohjaajaan, sillä samalla panostat ammattitaitoiseen valmennukseen. Monet voivat oppia treenivinkkejä videoita katsomalla, mutta ohjaajan tulee ymmärtää ihmisen anatomiaa ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tukeakseen sinua salilla.

Toimii fysioterapeuttinasi

Personal trainerisi saa auttaa sinua pääsemään syvempiin venytyksiin treenien jälkeen, jotta liikkuvuutesi paranee. Hän saa myös avustaa sinua oikeissa liikeradoissa. Jos hän kuitenkin alkaa diagnosoimaan sinulle tiettyjä vammoja ja ohjeistaa niiden hoidossa, harkitse kahdesti. Jos hän ei ole koulutukseltaan myös fysioterapeutti, hänen ei tulisi ohjeistaa sinua vammojen hoidossa. Sen sijaan hän voi tukea sinua kuntoutusohjeiden kanssa, jotka olet mahdollisesti hakenut fysioterapeutiltasi.

Aiheuttaa loukkaantumisen treenatessa

Personal trainerin tulee puskea sinua kohti omia rajojasi - mutta ei liikaa niiden yli. Yllättävä, terävä kipu ei kuulu osaksi treenin tuomaa poltetta. Jos terävää kipua ilmenee, sano siitä heti ohjaajallesi. Heidän tulisi keskeyttää ohjaushetki saman tien. Etsi itsellesi personal trainer, joka vie sinut omille rajoillesi, mutta ei aiheuta liikuntavammoja tai -loukkaantumisia niin tehdessään.

On ystäväsi

Elämäntavoista ja terveydestä puhuminen personal trainerisi kanssa on erittäin tärkeää. Jos hän ei kuitenkaan keskity treeniin, vaan ennemminkin puhumiseen, on huomio väärässä kohtaa. Jos olet treenannut saman henkilön kanssa jo niin pitkään, että olette tutustuneet ja ystävystyneet ajan kuluessa, saattaa olla aika vaihtaa traineria: uusi ohjaaja keskittyy oleelliseen ja voi tuoda jotain uutta treeniisi.

Ei keskity

Maksat personal trainerille hänen ammattitaidostaan, joten fokuksen pitäisi olla sinussa - ei muissa salillakävijöissä, ohjaajissa tai pahimmassa tapauksessa hänen kännykässään. Rahan lisäksi personal trainerin tulisi keskittyä täysin sinuun, sillä silloin hän minimoi liikuntavammojen mahdollisuuden.

Lähde: Fitness Magazine

Kilpailut

Uusimmat