Posketon väite: Saat väärällä kenkävalinnalla aikaiseksi riippurinnat

09.06.2015 15:00 - Senni Loikala

Kirjailija Rachel Cosgroven mukaan korkokengistä saattaa olla pitkällä aikavälillä paljon haittaa naisen terveydelle ja ulkonäölle.

The Female-Body Breakthrough -kirjan tehneen Rachel Cosgroven mukaan kenkävalinnat voivat ajan myötä johtaa roikkuviin rintoihin. Cosgroven mukaan korkokengät saavat nimittäin nilkan, jalkojen sekä alaselän lihakset kiristymään. Jännittynyt alaselkä saa ihmisen nojautumaan huomaamattaan etukenoon. Pidemmän päälle eteenpäin nojaava asento voi saada rintavarustuksen roikkumaan.

Ryhdin yhteys rintojen kiinteyteen on merkittävämpi heillä, jotka istuvat paljon esimerkiksi työssä tai auton ratissa. Tuolloin tulee vahingossa nojauduttua eteenpäin. Jos paljon istuvan ihmisen jaloista löytyy vielä korkokengät, niin riski eteenpäin nojaavaan asentoon ja siten roikkuviin rintoihin on muita suurempi.

Huonolla ryhdillä on myös muita vaikutuksia. Se saa nimittäin lantiosi lihakset kiristymään. Jos sen lisäksi selkäsi lihakset ovat heikot, niin yhdistelmä saa vatsasi pullottamaan istuessasi.

Kilpailut

Uusimmat