Psykiatri paljastaa, miten saat ihmisten luottamuksen puolellesi

11.01.2016 11:25 - Rea Tallgren

On ihana tunne, kun ihmiset luottavat sinuun, mutta luottamuksen eteen on tehtävä myös töitä.

Inhimillisyys on usein avain kaikenlaiseen ihmisten väliseen, aitoon kommunikaatioon. Nyt Independent kertoo, että toisen luottamuksenkin voi saada perin inhimillisellä tavalla. 

Teot ja aika ovat usein ne asiat, jolla luottamus ansaitaan. Usein kuitenkin moni kokee, että ihmiset eivät luota heihin - eivät, vaikka he olisivat kuinka kiihkeästi tahansa yrittäneet osoittautua luottamuksen arvoiseksi. Tuolloin yhtälöstä on saattanut Independentin mukaan kuitenkin unohtua yksi tärkeä tekijä; osoitus siitä, että sinäkin olet vain ihminen. 

Keinot ovat monet

Eräs pitkän uran tehnyt psykiatri kertoo Independentin mukaan, että kun hänen asiakas tulee hänen luokseen ensimmäisen kerran, hän näkee ensimmäisenä miehen diplomit seinällä ja tietää tämän olevan korkeastikoulutettu. Asiakas siis olettaa, ja tietää, että miehellä on kompetenssia auttaa häntä. Psykiatri kuitenkin tietoisesti haluaa korostaa myös olevansa aivan samanlainen inhimillinen ja erehtyväinen ihminen, kuin asiakkaansakin. Sen takia hän kertookin aina ensimmäiseksi pudottavansa kynän, kertovansa huonon vitsin tai läikyttävänsä kahvia. Tuo saa hänen mukaansa ihmiset luottamaan häneen. 
Eräs liikemies puolestaan kertoo työskennelleensä isossa yrityksessä johtotehtävissä. Häntä ei koskaan otettu osaksi porukkaa, vaan häntä kohdeltiin kunnioittaen, mutta etäisestä, kuin vierasta. Kun hän lopulta lähti mukaan työkavereiden karaoke-iltaan, ja osoitti näin olevansa kuin kuka tahansa, muuttui hänen kohtelunsa välittömästi ja hän pääsi osaksi porukkaa. 
Summa summarum: Jotta ihmiset luottaisivat sinuun, sinun pitää ensin osoittaa heille, että olet tarpeeksi fiksu ja asiantunteva, jotta sinuun voi kyseisessä asiassa tai tilanteessa luottaa - ja sitten puolestaan todistaa, että sinäkin olet vain inhimillinen ihminen. 

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat