Puhdasta ruokaa halvalla - 6 vinkkiä pienen budjetin ostoksiin

06.07.2015 18:00 - Emma Ylistalo

Oletko usein miettinyt siirtyväsi puhtaampaan ruokavalioon, mutta kokeilu on lopahtanut alkuunsa kalliiden raaka-aineiden takia. On vaikeaa tehdä oikea valinta kun näkee korkeat hinnat.

Usein sipsipussi irtoaa halvemmalla hinnalla kuin vaikka tuore pinaatti. Erään tutkimuksen mukaan terveellistä ruokaa päivittäin ostavat kuluttavat rahaa huomattavasti enemmän kuin epäterveellisemmän ruokavalion omaavat.
Tämän ei kuitenkaan tarvitse enää antaa olla syy epäterveellisemmän ruuan syömiseen. Lue alta vinkit, jotka auttavat sinua säästämään rahaa ja valitsemaan ostoskärryysi puhdasta ruokaa.


1. Painota sesongin tuotteisiin

Kannattaa aina panostaa kyseisen vuodenajan tuotteisiin. Hedelmien ja vihannesten hinnat ovat alhaisempia, kun tuotteiden saatavuus on helpompaa. Kaupassa voi vaikka kysyä henkilökunnalta, mitkä kasvikset ja vihannekset ovat sesongissa juuri nyt.


2. Tiedä milloin kannattaa jättää luomutuotteen väliin

Tietyt ruuat kuten maissi, sipulit, ananas ja avokado imevät todella pienen määrän kemikaaleja ja välillä on ihan sallittua ostaa tavanomaisesti viljeltyä kun kyse on näistä tuotteista. Omenat, mansikat ja persikat taas saattavat sisältää suuriakin määriä kemikaaleja, joten niissä kannattaa panostaa luomuviljeltyihin.


3. Älä pelkää markettien omia tuotemerkkejä

Sinun ei välttämättä tarvitse luopua laadusta, vaikka valitsisitkit kaupan oman tuotemerkin. Tutustu kaupan oman merkin valikoimaan, sieltä saattaa nimittäin löytyä edullisesti myös luomutuotteita.


4. Osta isoja määriä kerrallaan

Ostamalla hyvin säilyviä tuotteita kuten jauhoja, oliiviöljyä ja mausteita isoissa paketeissa säästät pitkän pennin. Se myös vähentää jätteen syntymistä, millä taas säästää entisestään.


5. Hyödynnä pakastettuja vihanneksi ja marjoja

Pakastetut hedelmät ja vihannekset voivat välillä olla hyvä valinta kun haluaa syödä terveellisesti. Vihannesten syömisestä ei siis tarvitse tinkiä vaikka rahaa ei olisikaan paljon.


6. Säästä osa ruuasta myöhemmäksi

Ylijäävän ruoan hyödyntäminen vähentää syntyvää jätettä. Kun siis tomaatit ovat halvimmillaan ja käytät niitä kastikkeeseen, tee sitä samalla tupla-annos. Pakasta loput ruuasta ja nauti se myöhemmin.

 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat