Rakastaako koirasi sinua oikeasti? 7 merkkiä käytöksessä

29.04.2016 12:55 - Senja Rapila

Vaikka koirasi ei nauttisikaan halailusta, voit silti olla sen elämän keskipiste.

Oletko joskus löytänyt itsesi pohtimasta sitä, rakastaako koirasi sinua? Enää sitä ei tarvitse miettiä, sillä Metro listasi koirankouluttaja Stan Rawlinsonin kanssa seitsemän erilaista asiaa, joista tiedät karvaturrisi todella rakastavan sinua.

1. Koira hakeutuu lähellesi rapsutusten toivossa

Vaikka koira tulisikin syleilyysi, ei se halua haleja. Koira haluaa rapsutuksia ja olla vain lähelläsi, sillä jos suljet sen syleilyysi, se tuntee olevansa loukussa.

Koirat kuitenkin tykkäävät kyhnöttää omistajansa kainalossa ja olla heidän lähellään, varsinkin jos ne pitävät omistajastaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mikäli koirasi nukkuu sängyssä kanssasi, se nauttii läheisestä kontaktista kanssasi.

2. Koira haukottelee

Kun koira haukottelee, se tuntee olonsa mukavaksi ja turvalliseksi lähelläsi. Avoin suu ja löysästi roikkuva kieli kertovat puolestaan koiran rentoudesta.

3. Koira tuijottaa sinua

Koirat eivät halaa meitä tassuillaan, vaan silmillään. Erään tutkimuksen mukaan koiran silmiin katsominen vapauttaa rakkaushormonia, oksitosiinia, niin omistajassa kuin lemmikissäkin. Stanin mielestä tämä tarkoittaakin sitä, että koiran suora katse on todellinen rakkaudenosoitus omistajaa kohtaan.

4. Koira heiluttaa häntää

Vaikka aiemmin on tutkittu, ettei hännän heiluttaminen ole aina positiivinen merkki, on siitä onnistuttu erittelemään kaksi erilaista hännänheilutustapaa; onnelliset koirat heiluttavat häntäänsä enemmän oikealle, kun taas hermostuneet koirat heiluttavat häntäänsä enemmän vasemmalle.

5. Koira ei hätäänny, kun lähdet pois...

Tämä saattaa yllättää koiranomistajan: miksi koira ei muka olisi apea, kun hänelle rakas ihminen poistuu?

Stanin mukaan koiran eroahdistus ilmenee silloin, kun koira ei tiedä oletko tulossa takaisin. Jos koirasi kuitenkin todella luottaa sinuun, se on rauhallinen lähtiessäsi. Se tietää, että tulet takaisin.

6. mutta sekoaa, kun tulet takaisin.

Kun tulet takaisin kotiin, omistajaansa rakastava koira saattaa mennä täydellisen sekaisin onnesta ja kertoo kyllä ruumiinkielellään, että olet ollut kaivattu. Joillain koirilla se voi olla pieni lipaisu kädelle ja rakastava katse, kun taas toiset koirat saattavat juosta puolimarathonin asunnossa.

Jos koirasi kuitenkin päättää vältellä sinua kotiin tullessasi, jokin voi olla vialla.

7. Koirasi tulee jatkuvasti luoksesi

Jos koirasi hakee jatkuvasti kontaktia silmillään tai tuo luoksesi leluja, se tarkoittaa koiran pitävän siitä - ja sinusta. Jos siis koira tuo lelua jatkuvasti luoksesi, se todella nauttii leikkihetkistä kanssasi. 

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat