Riiteletkö aviomiehesi kanssa oikein? Noudata 8 sääntöä

21.12.2014 18:14 - Elina Jokela

Jokaisessa parisuhteessa on riitoja ja ne tekevät omalla laillaan suhteesta terveen. Pitää kuitenkin osata riidellä oikein ja varoa parisuhteen tuhoamista suutuspäissään. Nainen, lue mikä on oikeaoppinen tapa riidellä rakkaudella!

Terveeseen parisuhteeseen kuuluu riitoja, mutta repimällä tavalla riitelemällä aiheuttaa tuhoa. Lue alta miten voit pitää välillänne yhteyden erimielisyyksistä huolimatta.

1. Älä riitele julkisella paikalla.

Laitat teidät ja muut ympärillä olevat kiusalliseen tilanteeseen. Odota kotiin asti - tuolloin olet jo ehtinyt hieman leppymään.

2. Älä riitele lastesi edessä.

Lastesi ei tarvitse nähdä riitelyä, koska he kärsivät siitä henkisesti pitkällä tähtäimellä. Pidä riidat makuuhuoneessa tai lähde miehen kanssa lenkille, jotta voitte keskustella kunnolla.

3. Älä riitele satuttaaksesi toista.

Suuttuneena tulee sanottua asioita, joita ei tarkoita. Moni ajattelee pääsevänsä voiton puolelle piikittelevällä asenteella ja loukkaavilla kommenteilla. Viisauden sanoja - älä loukkaa ihmistä, jota sinun pitäisi arvostaa eniten tässä maailmassa. Loukkaukset eivät unohdu helpolla ja painavat parisuhdetta pitkään.

4. Ei väkivaltaa.

Tilanne lähtee helposti käsistä, kun on todella vihainen. Suurin virhe riitelyssä on väkivalta, sitä ei voi unohtaa koskaan. Tuli mitä tahansa eteen, älä lyö kumppaniasi.

5. Älä muistuta menneistä.

Riidan keskellä on helppo tuoda esin asioita menneisyydestä ja käyttää niitä kilpenä. Ette ikinä pääse suhteessa eteenpäin, jos vellotte vain menneisyydessä. Keskittykää tähän hetkeen ja sen ärsytyksen aiheisiin.

6. Varmista riidan syy - onko se oikeasti riitelemisen arvoinen?

Välillä riita syntyy turhasta asiasta, mutta se saattaa paisua isoksi. Teetkin itsellesi palveluksen, kun pohdit hyvin, onko tosiasiassa syytä riidellä.

7. Älä ole dramaattinen.

Naisille on yleistä dramatisoida asioita ja tehdä riidanaiheista suurempia kuin ne ovatkaan. Kuuntele rauhallisesti kumppaniasi ja yritä päästä yhteisymmärrykseen.

8. Riita voi olla kasvattava tekijä parisuhteessa.

Keskity riidan aikana tunteisiisi ja siihen, mitä tunnet kumppaniasi kohtan. Ole avoin äläkä kiistä tunteitasi edes riidan aikaan! Riidat saattavat myös kasvattaa tunteita miestäsi kohtaan.

Lähde: Your Tango


Pystytkö täyttämään aviomiehesi tarpeet? Lue lisää täältä.

 

 

Kilpailut

Uusimmat