Rintojesi liike paljastaa ikäsi - testaa, pitääkö paikkansa sinun kohdallasi

15.01.2016 12:15 - Eeva Rajala

Tutkimuksessa selvisi, että rintojen liike muuttuu merkittävästi, kun nainen ikääntyy.

Jokaisella askeleella rinnat liikkuvat keskimäärin yhdeksän senttiä. Liike ei ole pelkkää ylös-alas-liikettä vaan myös sivuttaista, aivan kuin rinnat muodostaisivat 8-numeroa. 

Tämä tarkoittaa sitä, että kilometrin juoksulenkillä, jonka aikana otetaan keskimäärin 1 320 askelta, C-kupin omaavan naisen rinnat liikkuvat noin 0,12 kilometriä. Lisäksi jokaisen naisen rinnoilla on oma tapa ja kaava liikkua. Tällä laskutavalla voidaan sanoa, että mitä vanhemmaksi nainen tulee, sitä pidemmälle naisen rinnat liikkuvat. Syynä on se, että rintojenkin ihon elastisuus vähenee. 

Portsmouthin yliopistossa tutkittiin rintojen liikettä 18 - 25-vuotiailla sekä 45 - 65-vuotiailla naisilla. Selvisi, että nuorten naisten rinnat liikkuivat lähinnä ylös ja alas. Iäkkäämpien naisten rinnat liikkuivat enemmänkin joka suuntaan. 

- Jokaisella naisella oikea ja vasen rinta liikkuu eri tavalla. Liike riippuu siitä, minkä kokoiset rinnat ovat ja miten elastinen iho on, yliopiston professori Joanna Scurr kertoo. 

Onko rinnoissasi enemmän rasvaa vai rauhaskudosta?

Tosin nimenomaan iäkkäämmilla naisilla liikettä on enemmän joka suuntaan kuin nuoremmilla, sillä tukirakenteet eivät ole yhtä vahvat kuin nuorilla. Vanhemmilla naisilla näkyy Scurrin mukaan enemmän U:n muotoista liikettä.

Rintojen muoto selittyy lähinnä rasvan ja rauhaskudosten määrällä. Vaikka rinnat näyttäisivät silmämääräisesti samankokoisilta, niissä on eri määrä rasvaa ja rauhaskudoksia. 

- Naisilla, joilla on samankokoiset rinnat toisella saattaa olla vain 20 prosenttia rasvaa, kun toisella voi olla 80 prosenttia, Scurr jatkaa. 

Jos rinnoissa on enemmän rasvaa, ne näyttävät pulleammilta ja kevyemmiltä. Jos rinnoissa on puolestaan enemmän rauhaskudosta, ne tuntuvat painavemmilta ja kiinteämmiltä. 


Lue myös: 6 rintoihin liittyvää myyttiä kumottiin - lue faktat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat