Saatko yhteyden sisäiseen lapseesi? Ensimmäiset 6 ikävuottasi voivat vaikuttaa edelleen

02.09.2015 12:21 - Anna Hopi

Ihmisen on tärkeä muodostaa aikuisena rakastava yhteys hänessä olevaan lapseen.

Ensimmäisten kuuden vuoden aikana ihminen oppii suurimman osan tunne-, ajatus- ja käytöskaavoistaan. Vanhempamme, sisaruksemme ja lähiympäristömme muokkaavat meistä sen, mitä olemme tässä hetkessä. Lapsuus vaikuttaa monien elämässä siihen, miltä elämä ylipäätään maistuu ja pystyykö siitä nauttimaan.

Lapsuudessa muodostamme ymmärryksemme rakkaudesta. Olipa koti sitten täynnä rakkautta tai yksinäinen paikka, onnellisimmassakin kotitaloudessa elää lapsia, jotka oppivat nielemään vihan ja torjutuksi tulemisen tunteensa.

Kun tulet aikuisen ikään, sisäinen lapsi säilyy edelleen osana sinua. Se on osa psyykettäsi. Osa, joka reagoi ympärillä tapahtuviin asioihin lapsuudesta tutuilla malleilla. Lapsi psyykessäsi pitelee kiinni kivusta ja tuskasta, johon sinut on ohjelmoitu tottumaan.

Ennen kuin nämä tuskaiset muistot on parannettu, ihmisen on vaikeaa edetä elämässään. Henkinen kehitys vaatii lapsuuden traumojen ja vaikeiden tapahtumien käsittelyn. Jos asioita ei käy aikuisena läpi, samankaltaiset ihmiset ja kohtalot seuraavat toistaan. Jos sinut on esimerkiksi lapsena hylätty, kohtaat hylkääviä ihmisiä tai hylkäät itse muita niin kauan kuin olet tehnyt rauhan tuskaisten tunteidesi kanssa.

On haastavaa nostaa tunteet esille ja edes pelkästään "olla" niiden kanssa. Tämä on kuitenkin alku niiden hyväksyntään ja samalla parantumiseen. Lapsi sisälläsi oppii vähitellen, että olot ovat muuttuneet ja tunteet voi vapauttaa. Kun annat huomiota näille lapsellisillekin tunteille, pääset tasapainoon itsesi kanssa. Lapsi sisälläsi tuo elämääsi jälleen myös lapsenomaisen ilon ja hauskuuden, kun pystyt käsittelemään haastavimpiakin tilanteita kärsivällisyydellä.

Pointti on siinä, että löydät psyykesi sisältä suojelevan mallin. Olet itse vanhempi sisäiselle lapsellesi. Ohjaat häntä ja suojaat häntä, jotta hän saa kokea turvaa ja rakkautta. Tällöin manifestoit elämääsi kokemuksia, joissa saat myös kokea tulleesi rakastetuksi sellaisena kuin olet. Lapsi sulaa osaksi sinua, ja koet hylätyksi tulemisen tuskaa ja torjutuksi tulemisen tunteita yhä vähemmän. Ymmärrät, että vaikka joskus riipaisis syvältä, nämäkin tunteet ovat osa elämää - ja sinä selviät.

Lähde: Spirit Science.

Kilpailut

Uusimmat