Särkyneen sydämen voi parantaa - lue auttavat neuvot

20.03.2015 10:00 - Heli Thoren

Kaikilla ei ole rakkaudessa onnea, mutta särkyneen sydämen voi silti parantaa myötätunnolla.

Kaikki on sallittua sodassa ja rakkaudessa -sanonta saattaa pitää paikkansa, mutta sen varjolla on särjetty monta sydäntä. Kun rakas pettää tai jättää, sydämen sirpaleet voivat tuntua työläältä kerätä. Se on kuitenkin mahdollista. Lue lohduttavat neuvot ja ota ensimmäinen askel valoon.

1. Etsi todellinen turva itsestäsi

On tärkeää, että sinulla on hyvä turvaverkko. Muista kuitenkin, ettei turvallisuuden ja levollisuuden tunne parhaassa tapauksessa saa olla kiinni muista ihmisistä. Pyri pääsemään itsesi kanssa niin läheisiin ja rakastaviin väleihin, että olosi on hyvä ilman ulkoista tukeakin. Toki ystävät ovat tärkeitä, mutta sinä itse olet itsellesi se kaikkein tärkein.

2. Muillakin on vaikeaa

Eroaminen on iso asia. Se tuntuu pahalta, yksinäiseltä ja toisinaan niin musertavalta, että olisit valmis tekemään mitä tahansa peruuttaaksesi kaiken. On kuitenkin huojentavaa ja lohduttavaa, että myös muillakin on vaikeaa. Et ole yksin. Toisilla voi olla jopa vieläkin vaikeampaa kuin sinulla.

Keskustele muiden eronneiden kanssa. Pyydä heitä kertomaan, miten he selvisivät pahimman yli. Ota opiksesi.

3. Ole toiveikas

Älä heitä toivoasi. Tulet rakastumaan uudelleen. Tulet löytämään vielä ihmisen, johon uskallat luottaa. Nyt on kuitenkin toipumisen ja itsesi hoivaamisen aika. Älä etsi rakkautta, vaan luota, että se löytää luoksesi juuri oikealla hetkellä.

4. Älä kasvata negatiivisuutta

Vaikka kuinka mielesi tekisi, pyri olemaan puhumatta pahaa eksästäsi. Vaikka hän olisi tehnyt kuinka kurjasti sinua kohtaan, päätä itse olla erilainen. Et hyödy vihan ja negatiivisuuden levittämisestä mitään, painvastoin. Vihan tunne on sallittu, mutta älä kasvata sitä kaupungilla juoruamalla. Pyri puhdistamaan oma maailmasi mahdollisimman pikaisesti negatiivisuudesta, se on oma etusi.

5. Ole kiitollinen

Vaikka olosi olisi surkea, kirjaa jokaiselta päivältä ylös asiat, joista olet kiitollinen. Kun keskityt hyvään, toivut paljon nopeammin. Vaikka toisina päivinä et pystyisi kirjoittamaan ylös kuin sen, että nautit lämpimästä suihkusta, kirjoita edes se. Tervehtymisesi on alkanut.

6. Muista hyvä

Vaikka kumppanistasi olisi paljastunut kurjia asioita, suhde on takuulla opettanut sinulle jotakin. Ota opiksesi niistä asioista, vaikka se tekisi kuinka tiukkaa. Näin lähdet suhteesta viisaampana ja olet paljon vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka olisit saanut särkyneen sydämen, muista, että olet saanut myös jotakin muuta. Jotakin, joka tekee sinusta entistä upeamman tyypin tulevilla treffimarkkinoilla.

Lähde: Familyshare


Lue täältä surullisimmat erotarinat, jotka saavat kyyneliin.

Kilpailut

Uusimmat