Suklaasta voi saada yliannostuksen - tiedätkö millainen määrä on liikaa?

02.09.2015 10:50 - Eeva Rajala

Suklaan syöminen voi olla myös kohtalokas harrastus, jos ei tunne omia rajojaan.  

AsapScience-sivuston YouTube-videosta selviää, millaiset määrät kofeiinia tai suklaata on ihmiskeholle jo aivan liikaa.

Videosta selviää, että esimerkiksi 70:ssä kahvikupissa on sellainen määrä kofeiinia, että 70-kiloinen henkilö voi kuolla siihen. Alkoholin kohdalla kohtalokas määrä voi olla usein paljon pienempi. Videolla muistutetaan, että 13 shottia kerralla voi olla jo kohtalokas määrä. Alkoholi toimii rauhoittajana. Se aivojen osa, joka kontrolloi peruselintoimintoja, kuten hengitystä ja sydämen toimintaa, kytkeytyy pois päältä.

Vedestä puhuttaessa kohtalokas määrä on noin kuusi litraa. Tämä määrä aiheuttaa aivosolujen turpoamista, mikä aiheuttaa muun muassa päänsärkyä, kohtauksia, kooman tai jopa kuoleman.

85 kokonaista suklaalevyä

Jos veden juonnin lopettaa kokonaan tai syö pelkästään suolaa tai hyvin suolaista ruokaa, solut alkavat kutistua ja ihminen alkaa kärsiä hypernatremiasta, missä veren natriumtasot ovat liian korkealla. 48 lusikallista lempimaustetta nautittuna yhdellä kertaa saa myös aikaan kyseisen reaktion. Ihminen voi saada kohtauksia tai pahimmassa tapauksessa kuolla.

Suklaassakin on riskirajansa. Suklaassa on teobromiinia, joka on hyvin haitallista kotieläimille, mutta voi olla kohtalokasta myös ihmisille. Tosin ihmisen pitäisi syödä yhdellä kertaa 85 kokonaista suklaalevyä.

Haluamme muistuttaa, että kyseisiin lukuihin ei kannata missään nimessä tähdätä.

Katso koko video alta:

Kilpailut

Uusimmat