Superkuntoon syömällä hyvää ruokaa - 10 ruoka-ainetta tekevät ihmeitä

06.11.2014 09:32 - Anna Hopi

Moni yrittää laihduttaa mitä ihmeellisimmillä dieeteillä. Hyvä terveys alkaa sen sijaan ravitsevilla ruoka-aineilla ja sopivalla liikuntamäärällä. Katso, mitä sinun kannattaisi popsia suuhusi, jos haluat voida paremmin.

Cosmopolitan-sivuston asiantuntijat listasivat ruokia, jotka jokaisen naisen on syytä ottaa osaksi ruokavaliotaan lisätäkseen hyvinvointiaan. Muista siis seuraavan kerran ruokakaupassa asioidessasi:

1. Bataatti

Bataateista löytyy hyvää energiaa, olipa kyse sitten pitkästä työpäivästä tai salitreenistä. Ne sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiinia ja pitävät flunssan loitolla.

2. Tumma riisi

Tumma riisi pitää nälän loitolla pitkään ja on erinomainen eväs liikkujalle.

3. Banaani

Kuitupitoisen banaanin on tutkimuksissa todettu sisältävän vatsalle tärkeitä bakteereja, jotka edistävät ruoansulatusta.

4. Mustikat

Superfoodeiksikin kutsutut mustikat pitävät sisällään runsaasti antioksidantteja, jotka pitävät taudit loitolla ja ovat hyväksi aivoille.

5. Pinaatti

Pinaatti on täynnä rautaa ja K-vitamiinia, jotka pitävät luut kunnossa.

6. Lohi

Lohi on tärkeä eväs, jonka rasvahapot ovat elintärkeitä terveelle mielelle. Sushi onkin erinomainen lounasvaihtoehto.

7. Kananmuna

Proteiinipitoiset kananmunat tekevät hyvää lihaksille sekä muistille.

8. Tumma suklaa

Herkullinen tumma suklaa sisältää flavonoideja, jotka ovat hyväksi aivoille lisäämällä muun muassa aivojen verenkiertoa.

9. Jogurtti

Jogurtti sisältää energiaa antavaa magnesiumia ja B12-vitamiinia, jotka taistelevat muistinmenetystä ja dementiaa vastaan. Lisäksi se on hyvä valinta vatsalle.

10. Avokado

Kermainen hedelmä on täynnä hyviä rasvoja, joiden avulla keho pysty hyödyntämään muusta ravinnostakin saamansa vitamiinit.

Lähde: Cosmopolitan



Päänsärkyyn voi auttaa oikeanlaisten ruokien syöminen. Kokeile kivun torjuntaa näillä nikseillä.

Kilpailut

Uusimmat