Syö mitä vain - kunhan noudatat ruoka-aikoja

05.12.2014 18:00 - Rea Tallgren

Suomeenkin voi pian rantautua uusi laihdutusmalli, jonka luvataan tiputtavan painoa tasaisesti. Dieetillä saat syödä mitä vain, kunhan noudatat ruoka-aikoja! Älä keskity liikaa kaloreihin, vaan säännöllisiin syömisaikoihin.

Daily Mail uutisoi uudenlaisesta laihdutusmallista, jonka tutkijat ovat havainneet yllättävän tehokkaaksi. Siinä kaikki päivän ruokasaanti tulee nauttia kahdeksan tunnin aikaikkunan sisään. Ruokaa saakin siis nauttia esimerkiksi aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä välittämättä kaloreista, sillä ajalla on tässä ruokavaliossa ratkaisevampi rooli kuin ravinnon laadulla.

Tutkijat havaitsivat testatessaan ruokavaliota hiirillä, että vaikka kahdeksen tunnin aikaikkunan sisällä ruokansa syöneet hiiret nauttivat rasvaista ruokaa, tippui niiden paino silti tasaisesti.

Tutkijat pitävät erittäin tärkeänä myös sitä, että jokaisen päivän ruokailut ja välipalat tapahtuvat aina mahdollisimman samaan aikaan. Tällöin elimistö osaa heidän mukaansa varautua polttamaan kaloreita tiettyinä aikoina tehokkaimmin. Yksi asia on tutkijoiden mukaan myös ehdottoman tärkeä pitää mielessä: iltaisin ja öisin ei saa syödä, vaikka kuinka tekisi mieli.

Lähde: Daily Mail


Söitkö liikaa ja nyt turvottaa? Yllättävällä tavalla saat pikahelpotuksen oloosi. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat