Syöpäsairas nainen valokuvasi itseään vuoden ajan - katso video

26.02.2015 13:04 - Anna Hopi

Jennifer Glassin video ja selviytymistarina antaa toivoa kaikille niille ihmisille, joiden perheenjäsen tai ystävä on vakavasti sairastunyt.

Vuonna 2013 Jennifer Glassilla diagnosoitiin keuhkosyöpä. Hän alkoi valokuvata itseään päivittäin ja teki lopulta otoksista YouTube-videon, joka on kerännyt yli 400 000 katselukertaa. Tämä on hänen tarinansa.

"Minut diagnosoitiin lauantaina. Lääkäri soitti meille kotiin ja kertoi minulla olevan keuhkosyöpä. Emme tienneet, oliko se levinnyt aivoihini ja luihini. Emme tienneet paljon mitään. Tiesimme vain, että tästä tulisi rankkaa.

Ensimmäisten kuukausien aikana totuttauduin hoitoihin. Menetin hiukseni ja tunsin oloni kamalaksi. En miettinyt paljon, mitä tapahtuisi pitkällä tähtäimellä. Halusin vain hoitaa itseäni ja selvittää, missä olimme. Testien jälkeen nähtiin, että hoito tehosi. Kasvaimet olivat pienentyneet. Otin lääkettä, jolla oli sivuvaikutuksia. Näet sen videolla, minulle tuli kasvoihin kauhea ihottuma.

Sitä tuollaiset lääkkeet yleisimmillään aiheuttavat. Muutaman kuukauden aikana sovittelimme lääkettä minulle ja löysimme sopivan annosmäärän. Testit näyttivät, että asiat olivat menossa hyvään suuntaan - ainakin vähän aikaa. En kuole tänä vuonna. Aloin miettimään asioita - mitä teen hoitojen jälkeen. Mietin, käytänkö aikaani tehokkaasti. Sitä aikaa, joka minulla on lähellä?

Yritin löytää tasapainon siihen toiveikkuuden ja hyväksynnän välille. Hoidon puolivälissä en välittänyt pikkuasioista. Halusin näyttää perheelleni rakkauteni.
Miten selvisin? Sinä iltana, jolloin minut diagnosoitiin, olin menossa nukkumaan. Otin meikin pois ja katsoin peiliin. Mietin voimakkaasti "Mitä näen peilistä tänä vuonna?". Pohdin, mitä keholleni tulee tapahtumaan. Halusin Harlan-mieheni ottavan minusta kuvan illalla. Halusin tehdä sen joka päivä. Halusin pitää kirjaa siitä, mitä minulle tapahtuu. Siitä se alkoi. En tiennyt, mitä halusin tehdä sillä. Halusin vain dokumentoida kaiken.

Meillä oli visuaalinen tarina, joka kerrottiin kuvien avulla. Veljeni kirjoitti laulun, joka on videolla. Se sai minut ajattelemaan, voisimme laittaa kuvat hänen sanoihinsa. Vastaukset olivat ylitsevuotavia. Sain paljon viestejä perheiltä, jotka kamppailivat sairauksien kanssa. Monet perheenjäsenet sanoivat, miten olin auttanut heitä ymmärtämään isän tai ystävän sairautta.

Olimme juuri menneet mieheni kanssa naimisiin, kun sain tietää sairaudestani. Ensimmäinen avioliittovuotemme oli syövästä selviämistä. Hoito on auttanut, eikä kasvain ole kasvanut vuoteen. Käyn säännöllisesti testeissä. Nyt saan viettää avioelämää. Käymme matkoilla, vietämme aikaa yhdessä. Haluan järjestää aikaa ystävieni kanssa."

Katso Jenniferin video alta.


Lähde: Huffington Post.

 

 

Mitä tehdä, kun läheinen sairastaa syöpää? Kaikkia ajatuksia ei välttämättä kannata sanoa ääneen. Lue täältä, miten voit olla hienotunteinen sairasta kohtaan.

Kilpailut

Uusimmat