Taivaallinen vaniljakakku syntyy ilman viljoja - kokeile kotona!

08.08.2015 14:08 - Anna Hopi

Raakakakkutaiteilija Suvituuli Siikasaaren vaniljainen raakakakku on koristeltu herkullisen kesäisillä marjoilla.

Kermaisen vaniljan ja marjojen liitto korostuu viljattomassa raakakakussa, jonka Suvituuli Siikasaari suunnitteli vauvansa nimiäisjuhlia varten. Kermaisuus tulee kakkuun kookoskermasta, joten sitä voivat huoleti popsia myös ne, joiden vatsa ei kestä kovin hyvin maitotuotteita.

"Pidämme reilun viikon päästä perheelle sekä ystäville bileet vauvan kunniaksi ja pitäähän mun nyt huitaista parit raakakakut myös niille vanhemmille sukulaisille, joille raakakakkujen makumaailma on hyvin vieras. Joten laitoin parhaat paukut pöytään ja pyöräytin näyttävillä koristeilla kaksi erittäin yksinkertaista ja testivedoksiltaan onnistunutta kakkua." Kirjoitti Suvituuli blogiinsa.

Toisen kakuista esittelimme jo aiemmin - katso täältä espressokakun ohje. Alta näet taivaallisen vaniljakakun ohjeen ja pääset heti loihtimaan herkkuja kotioloissa.


Taivaallinen vaniljakakku

täyte

5dl cashew-pähkinää

2 dl kookoskermaa

1 dl sulaa kookosöljyä

1 dl juoksevaa hunajaa tai 1,5 dl vaaleaa kookospalmunektaria

2 tl vaniljajauhetta

Liota cashewt yön yli ja huuhtele. Blendaa sileäksi massaksi kookoskerman kanssa. Lisää loput ainekset ja pakasta ainakin viisi tuntia.

Marjakreemi

kourallinen mansikoita

kourallinen mustikoita

9 kivetöntä pehmeää taatelia

Blendaa kaikki ainekset keskenään ja valuta jäätyneen kakun päälle. Koristele sesongin marjoilla. Itse käytin tuoreita mansikoita ja kirsikoita. Laitoin kakun päälle myös suklaakastiketta, koska sitä jäi yli toisesta tekemästäni kakusta.

 

Lähde: Kukkia ja kakkuja -blogi.

Kilpailut

Uusimmat