The Beatles-fanin unelma toteutui: Videot ja ykköshitit yhdessä paketissa!

18.09.2015 13:09 - Anna Hopi

Paul McCartney ja Ringo Starr ovat innoissaan tulevasta kokoelmasta.

Vuosina 1962-1970 The Beatles julkaisi 27 ykköshittiä USA:ssa ja Britanniassa. Näistä kappaleista vuonna 2000 koostettu The Beatles 1 -kokoelma-albumi nousi listojen kärkeen 35:ssä maassa ja siitä tuli maailmanlaajuisesti vuosikymmenen myydyin albumi.

Nyt 15 vuotta myöhemmin julkaistavat laajennetut versiot The Beatles 1 -albumista tuovat mukaan myös visuaalisen elementin.

Yhtyeen lopetettua kiertueet oli uusien julkaisujen promoaminen maailmanlaajuisesti hankalaa, joten yhtye alkoi julkaisemaan ”minielokuvia”. Nämä uraauurtavat promofilmit ja videot toimivat jo tuolloin The Beatlesille markkinointivälineinä tavalla joka myöhemmin 80-luvulla muuttui musiikkivideoiden yleistymisen myötä alan standardiksi.

The Beatles 1 -julkaisut kokoavat ne kaikki nyt yhteen ja ne julkaistaan 6. marraskuuta yhdessä alkuperäisen The Beatles 1 kokoelma-albumin kanssa useissa eri formaateissa.

27:n kappaleen The Beatles 1 CD/DVD- ja CD/Blu-ray -kombot yhdistävät alkuperäisen uudelleenmiksatun CD-albumin ja sen jokaisen kappaleen digitaalisesti restauroidut videot varustettuna uusilla audioäänimiksauksilla. Kaikki kuvamateriaali on digitaalisesti skannattu 35mm:n filmeiltä 4K-laatuiseksi. The Beatles 1+ Deluxe on puolestaan laajempi kattaus, joka pitää sisällään 50 promofilmiä ja videota ollen kestoltaan yli 200 minuuttia.

Deluxe-version ykköshittien lisänä tuleva bonuslevy sisältää 23 videota mukanaan vaihtoehtoisia versioita ja harvemmin nähtyä materiaalia. CD-levystä julkaistaan myöhemmin myös 180-gramman tuplavinyyli.

- Nämä videot ja filmit ovat huikeita muistoja ajalta, jossa elimmme. Ne myös rokkaavat, kommentoi Paul McCartney.

- On kiinnostavaa nähdä tekemämme videot, jotkut niistä ovat uskomattomia ja jotkut todella uskomattomia. Miten muuten olisimme muuten päässeet hevosen selkään? sanoi Ringo Starr.

Kilpailut

Uusimmat