Tiedätkö, mitkä ruoka-aineet eivät sovi jääkaappiin? "Kerää tuoksuja"

18.05.2015 09:50 - Anna Hopi

Osa ruoka-aineista säilyy paremmin muualla kuin jääkaapissa.

Missä säilytät vihanneksiasi tai leipää? Monesti ihminen pitää tiettyjä ruoka-aineita jääkaapissa, vaikka ne säilyisivätkin paremmin huoneilmassa. Lue alta ne ruoka-aineet, jotka eivät sovellut jääkaapissa säilytettäväksi.

Tomaatin maku katoaa ja koostumus huononee jääkaapissa.

Sipuli pehmenee ja homehtuu jääkaapissa.

Kahvin maku lässähtää liian kylmässä säilytystilassa.

Oliiviöljy taas tiivistyy kokoon.

Basilikasta saa enemmän irti, kun sen pitää huoneilmassa. Jääkaapissa kasvi kerää itseensä tuoksuja ja näivettyy.

Valkosipuli muuttuu jääkaapissa kuminaiseksi.

Leipä kuivuu jääkaapissa nopeammin kuin huoneilmassa.

Peruna makeutuu ja rakeutuu jääkaapissa.

Lähde: Fit.

 

Lue myös: Tiesitkö, että masennus voi johtua suolistosi kunnosta?

Kilpailut

Uusimmat