Tietyt ruoka-aineet vaikeuttavat nukahtamista - lue lista

06.05.2015 10:39 - Senni Loikala

Etkö saa helposti unta? Henkisten syiden ohella ongelmana saattaa olla vääränlainen ruokavalio.  

Täydellä vatsalla ei ole mukavaa mennä nukkumaan. Sen vuoksi päivällinen tulisi syödä vähintään kaksi tuntia ennen kömpimistä vällyjen väliin. Kaikki tietävät, että alkoholia ja kahvia tulisi välttää nauttimasta myöhään illalla. Tiedätkö, mitä muita juomia ja ruokia kannattaa välttää ennen yöpuulle käymistä?

Pavut

Papusissa on runsaasti liukenevia kuituja, minkä vuoksi niiden syöminen myöhään illalla voi saada aikaiseksi vatsavaivoja. Tällöin myös piereminen lisääntyy.

Punainen liha

Punaisessa lihassa on runsaasti rasvaa ja proteiinia, minkä vuoksi sen sulattamiseen menee aikaa. Kun sulatusprosessi on käynnissä, koko keho pysyy vireystilassa. Se voi vaikeuttaa nukahtamista.

Juusto

Ruokia, joissa on runsaasti juustoa, kannattaa välttää syömästä ennen nukkumaanmenoa. Pitsalla herkuttelu voi antaa nautinnon hetkeksi, mutta se voi pitää sinut jalkeilla, vaikka tahtoisit jo nukahtaa.

Paistetut ja rasvaiset ruoat

Ennen nukkumaanmenoa kannattaa ehdottomasti välttää hampurilaisia, ranskalaisia ja muita runsaskalorisia ruokia. Täyden vatsan lisäksi myös omatunto painaa monilla, jos syö usein roskaruokaa myöhään illalla. Toki pieniä myönnytyksiä kannattaa itselleen joskus antaa.

Limsat

Jos juot virvoitusjuomia myöhään illalla, saattaa se saada vatsasi mylläämään. Limsat ovat happopitoisia, minkä vuoksi vatsassasi voi alkaa älämölö juuri silloin, kun pitäisi nukahtaa.

Suklaa ja karkit

Makeisissa on paljon sokeria, joka vaikuttaa meihin kofeiinin tavoin. Jos et joisi kahvia enää seitsemän jälkeen illalla, niin myös makealla herkuttelua kannattaa tuolloin välttää yöuniensa takia.

Hedelmät

Koska hedelmiä pidetään terveellisenä, saattavat monet ajatella, että niitä kannattaa syödä niin paljon kuin vain sielu sietää. Niissä on kuitenkin paljon sokeria, minkä vuoksi niitä ei kannata syödä liikaa kovin myöhään. Sopiva määrä voi olla noin kupillisen verran illassa.

Lähde: Top 10 Home Remedies


Lue myös: Turvottaako? Saatat saada avun tähän ikävään vaivaan syömällä tiettyjä ruoka-aineita.

Kilpailut

Uusimmat