Turvottaako? 6 asiaa, jotka voit tehdä illalla edistääksesi painonpudotusta

09.02.2015 12:35 - Anna Hopi

Iltaisin ihminen pystyy vaikuttamaan omalla toiminnallaan siihen, onko hänellä aamulla turvonnut olo.

Alla olevilla painonpudotusvinkeillä varmistat, ettei kehoon kerry yön aikana nestettä.

Nauti vähäsuolainen päivällinen

The Small Change Diet -kirjan kirjoittajan Keri Gansin mielestä kiinalainen ateria kannattaa jättää väliin, jos haluaa herätä aamulla vähemmän turvonneena. Jos elimistöön pumppaa iltaisin suolaa, se jää kehoon yön ajaksi ja aiheuttaa turvotusta. Iltaisin on hyvä kokata terveellinen ateria, johon voi kuulua vaikkapa höyrytettyjä kasviksia ja kevyt proteiiniannos esimerkiksi kalasta tai kananmunasta.

Liiku päivän aikana sopivasti

Moni luulee, että iltaisin liikkumalla nukahtamisen vaikeutuu. Vuoden 2013 tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä saa yleensä nukuttua hyvin, jos heidän päiviinsä kuuluu liikuntaa.

Pakkaa lounas kotoa mukaan

Ravintolaruoassa on usein suurempi kalorimäärä kuin mitä pystyt kuluttamaan istumalla toimistossa, joten jos pyrit karistamaan kiloja, sinun on parempi tuoda omat eväät töihin. Valmista ruoka valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin se on helppo ottaa aamulla mukaan.

Juo paljon vettä

Vesi puhdistaa kehoasi, joka auttaa sinua pääsemään eroon myrkyistä. Jotta et valvoisi koko yötä vessareissuilla, lopeta juominen tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Pimennä huone ennen nukkumaanmenoa

Melatoniini-hormoni auttaa kehoasi tuottamaan enemmän kaloreja polttavaa ruskeaa rasvaa. Keho tuottaa melatoniinia täydellisessä pimeydessä, joten voit lisätä tehoa siten, että teet nukkumistilastasi mahdollisimman pimeän.

Laita patteri kiinni ennen kuin menet nukkumaan

National Institute of Health Clinical Centerin tutkimus selvitti, että ihmiset, jotka nukkuvat noin 19-asteisessa huoneessa kuluttivat enemmän kaloreita kuin ihmiset, joiden huoneenlämpö oli nukkumistilassa noin 24 astetta. Lämpötilalla on merkitystä.

Lähde: Women's Health.

 

 

Laihdutuksen ei tarvitse aina olla porkkanan puremista ja kärsimystä. Lue täältä, miten voit nauttia dieetin aikana.

Kilpailut

Uusimmat