Turvotusta, taas? Pahimmat ruoka-aineet elimistöllesi listattiin
Turvotuksesta kärsivät usein ne ihmiset, jotka eivät syö säännöllisesti eikä ruokailussa ole rytmiä. Tuolloin vatsan bakteeritasapaino saattaa häiriintyä tietyistä raaka-aineista ja ruoista.
Karsimalla muutaman raaka-aineen ruokavaliostasi voit välttää turvotuksen ja ennaltaehkäistä karmeaa oloa. Daily Mail -lehti on listannut kymmen asiaa ja raaka-ainetta, jota erityisesti morsianten kannattaisi välttää ennen suurta päivää, jotta päivä onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.
Purkan jauhaminenPurkan jauhaminen kuljettaa ylimääräistä ilmaa vatsaan ja mahdolliset teolliset makeutusaineet voivat ärsyttää vatsaa.
PavutErilaisten papujen syömistä kannattaa välttää muutaman päivän ajan ennen juhlia, jotta niiden aiheuttamat ilmavaivat pysyvät poissa.
Hiilihapolliset juomatVichy, siiderit ja limut kannattaa jättää suosiolla väliin, jos haluaa välttää turvonneen olon.
Uudelleen lämmitetty riisiAjattelitko syödä kiinalaisen ruoan jämät pikaisesti jääkaapista? Mieti uudelleen, sillä udelleen lämmitetty riisi saattaa lisätä kaasuja ja turvotusta.
Sipuli ja valkosipuliSipulit voivat lisäksi aiheuttaa kipuja, kivistystä ja jopa ripulin.
RoskaruokaEi varmasti ole yllätys, että höttöiset hiilihydraatit saavat vatsasi turpoamaan?
KukkakaaliMyös parsakaali, kaali ja porkkana kannattaa karsia ruokavaliosta suosiolla.
SuolaSuolaiset ruoat keräävät nestettä elimistöön ja lisäävät turvotuksen tunnetta.
AlkoholiAlkoholi vaikuttaa ruoansulatukseen ja saattaa turvottaa vatsaa.
Muista nauttia myös tarpeeksi vettä, sillä se pitää aineenvaihduntasi vilkkaana!
Lähde: Daily Mail