Tutkimus löysi syyn kuntosalikammoon - päteekö myös sinuun?

15.04.2015 12:03 - Anna Hopi

Australialaistutkimuksessa selvisi, että suuri osa ihmisistä ei viihdy kuntosalilla, koska he pelkäävät näyttävänsä huonolta salivaatteissa.

Curves Australia teki tutkimuksen, jossa 1 200 ihmistä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kertoi kuntosalikammonsa syistä. Moni tutkimukseen osallistunut ei onnistunut pitämään yllä säännöllistä kuntoilua, koska pelkäsi tulevansa tuomituksi kuntosalilla. 46 prosenttia ihmisistä kertoi kokevansa ahdistusta, kun piti kuntoilla julkisella paikalla.

Eniten ahdistusta kokivat 18-24-vuotiaat. Ongelma on melko laaja, sillä tutkimukseen osallistuneista australialaisista viidesosa koki kuntosalikammoa. Iso syy, miksi salikäynti jätettiin väliin oli lycrasta tehdyissä salivaatteissa. Moni epäili, ette ole tarpeeksi hyvännäköinen pitääkseen kyseisiä vaatteita.

63 prosenttia vastaajista pelkäsi myös loukkaantuvansa kuntosalikäynnin aikana. Tämän lisäksi 30 prosenttia ihmisistä hämmentyi kuntosalilaitteiden kirjosta, eikä ollut varma, osasiko käyttää laitteita.

Lähde: Daily Mail.

 

 

Uskoisitko, että kuntosalin ajattelu laihduttaa yhtä paljon kuin salilla käyminen? Lue täältä lisää mullistavasta tutkimuksesta.

 

Kilpailut

Uusimmat