Terveellistä herkkusuille - valmista kolmen raaka-aineen suklaapehmis!

01.06.2015 13:25 - Anna Hopi

Aurinko ja jäätelö! Kaksi asiaa, jotka kuuluvat kesään. Aina ei tarvitse mässäillä sokeriherkkuja, koska terveellinen vaihtoehtokin löytyy.

Olemme aiemmin kertoneet banaanijäätelön tekemisestä. Nyt ohje on syytä herättää jälleen henkiin, koska kesä on ovella ja suut vettyvät makeista tuoksuista. Kävelet kauppahallissa ja himoitset sokerisia makuja. Tavallisen jäätelön sijaan voit tehdä oman versiosi suklaapehmiksestä.

Yksi annos:

1,5 tai 2 pienempää kypsää banaania

2-3 rkl raakakaakaojauhetta

kookosmaitoa notkistamiseen

Siivuta banaanit ja laita pariksi tunniksi pakastimeen. Laita banaaniviipaleet, raakakaakaojauhe ja ensin 2 rkl kookosmaitoa blenderiin. Sekoita.

Jos massa ei meinaa sekoittua, lisää kookoskermaa hillitysti vähitellen, sen verran että koostumus on samettisen ”pehmismäinen”. Koristele herkku oman mielesi mukaan, esimerkiksi marjoilla, pähkinöillä tai vaikka kaakaonibseillä.

Vinkki! Kookosmaidon sijaan voit käyttää myös esimerkiksi mantelimaitoa tai kauramaitoa. Maustamisessa toimivat erinomaisesti lime ja vanilja. Lime tuo jätskiin raikkautta ja vanilja taas makeutta. Jos haluat tehdä jäätelöstäsi supermakeaa, laita hunajaa joukkoon.

Lähde: Safkatutka.

Kilpailut

Uusimmat