Unohteletko helposti asioita? 7 vinkillä parannat muistiasi

23.05.2015 15:02 - Tiina Svensk

Muistia voi kehittää paremmaksi helpoilla tavoilla.  

Asioiden, kuten sovittujen tapaamisten ja nimien, unohtelu voi olla hyvinkin kiusallista ja aiheuttaa päänvaivaa arjen keskellä. Jos muistilappujen liimailu kyllästyttää, voit kokeilla seuraavia vinkkejä, jotka tekevät hyvää muistillesi:

Lenkkeile

Aivosi hyötyvät fyysisestä treenistä yhtä paljon kuin kehosi. Säännöllinen aerobinen treeni on erityisen tehokasta. Sykettä nostattava harjoitus kasvattaa nimittäin aivojen hippokampusta, joka on yhdistetty muistiin ja oppimiseen.

Riko rutiineja

Arjen rutiineihin uppoutuminen on varmin tapa unohtaa asioita. Uudet kokemukset auttavat aivoja käsittelemään tietoa, joten yritä rikkoa totuttuja tapojasi. Seuraavan kerran, kun luet lehteä, lue osio, jota et normaalisti lukisi. Voit myös vaihtaa reittiä töistä kotiisi tai kokeilla uutta ryhmäliikuntatuntia perinteisen spinningin sijaan.

Näe ystäviäsi

Sosiaaliset tilanteet vähentävät masentuneisuutta ja alakuloa, jotka vaikuttavat muistiin negatiivisesti. Yritä tavata sinulle tärkeitä ihmisiä edes kerran viikossa, niin mielialasi lisäksi myös muistisi kiittää sinua.

Haasta itsesi

Erilaiset pelit ja älypuhelimen sovellukset ovat oiva keino haastaa oma muisti - eikä sinun tarvitse välttämättä edes harjoitella yksin! Usein muistia kehittäviä pelejä voi pelata myös kavereiden kanssa.

Juo kahvia

Kahvinjuonti kehittää pitkän ajan muistiasi - voit siis nauttia huoletta päivittäisen kofeiiniannoksesi, sillä se tekee hyvää aivoillesi.

Vähennä viininjuontia

Huolimatta tutkimustuloksista, jotka puhuvat viinin mahdollisten hyvien terveysvaikutusten puolesta. Kannattaa siis pitäytyä viinin - ja muidenkin alkoholijuomien - kohtuukäytössä, jos haluaa huolehtia muististaan.

Meditoi

Ota hetki aikaa itsellesi ja ajatuksillesi. Meditaatio eli mietiskely, hengitys- ja läsnäoloharjoitukset nimittäin vähentävät stressiä ja parantavat keskittymistäsi. Kokeile esimerkiksi seuraavaa harjoitetta: sulje silmät, ja keskity hengitykseesi muutaman minuutin ajan. Kiinnitä huomiota ajatuksiisi ja ääniin, joita kuulet harjoituksen aikana.


Lähde: Pure wow

Kilpailut

Uusimmat