Uusin ruokatrendi avokadosta - rapeat ranskalaiset vievät kielen mennessään!
Kermainen ja pehmeä avokado on löytänyt tiensä suomalaisten ruokakoreihin. Hyviä rasvaa sisältävää avokadoa voi lisätä niin salaatteihin kuin pastaankin. Jos avokado kuuluu herkkuihisi, myös uusi villitys, avokadoranskalaiset, vievät varmasti kielesi mennessään. Kokeile vaikka vappupiknikille!
Valmistukseen tarvitset vain kaksi kypsää avokadoa. Halkaise avokado kahtia ja poista kivi. Poista hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se tasaisen kokoisiksi paloiksi.
Dippaa palat kananmunaseokseen ja pyöritä niitä korppujauhoissa, joihin olet lisännyt mausteita makusi mukaan. Laita joukkoon ainakin suolaa, pippuria ja chilijauhetta.
Levitä avokadoviipaleet pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Suihkauta päälle hieman suihkepullossa olevaa oliiviöljyä ja laita pelti uuniin noin 10-15 minuutiksi.
Nauti herkkuja tulisen kastikkeen kanssa.
Lähde: Self