Vaikuta onnellisuuteesi jo tänään - 11 luopumisen arvoista asiaa

25.07.2015 10:02 - Tiina Svensk

Huonot tavat saattavat olla este onnellisempaan elämään. Pienet asiat muuttamalla teet elämästäsi hetkessä mukavampaa

Pienet asiat vaikuttavat mielialaamme enemmän kuin uskommekaan - ne osoittavat myös, että me todella voimme itse vaikuttaa onnellisuuteemme. Jos haluat vaikuttaa mielialaasi, kannattaa omia tapojaan tarkastella tarkkaan. Karsi ainakin seuraavat kevyemmän mielentilan saavuttamiseksi:

1. Älä vastusta muutosta

Muutos on oleellinen osa kasvamista ja kehittymistä. Tuntemattoman pelko saa meidät kuitenkin myös vastustamaan muutosta, sillä koskaan ei voi tietää, tuoko muutos parempia asioita elämäämme.

2. Et voi kontrolloida kaikkea

Voit vaikuttaa itseesi, ajatuksiisi ja elämäntilanteesi, mutta et voi muuttaa toisia. Et voi kontrolloida kaikkea ympärilläsi, sillä elämä osaa yllättää aina.

3. Luovu tekosyistä

Ole rehellinen muille, mutta etenkin itsellesi. Jos et jaksa tai osaa tehdä jotakin, myönnä se. Saatat yllättyä, kuinka helpottavalta tilanteen myöntäminen ja kohtaaminen tuntuukaan.

4. Lopeta toisten syyttäminen

Onko huonon olosi syy todella toisissa ihmisissä? Toki läheisemme vaikuttavat elämäntilanteisiimme, mutta vastuu onnesta on sinulla itselläsi.

5. Lopeta valittaminen

Valittaminen vie hurjan määrän energiaa - mitä kaikkea saisitkaan aikaan kaikella sillä energialla, jos käyttäisit sen toimimiseen etkä tyhjiin sanoihin? Kun lopetat valittamisen, alat myös katsella ongelmaa eri kulmasta ja uudella asenteella.

6. Luovu itsekritiikistä

Tavoittelemme jatkuvasti täydellisyyttä, emmekä lainkaan muista, ettei täydellisyyttä ole. Olemme ihmisiä, ja meistä jokainen tekee ajoittain virheitä. Luovu siis turhasta itsekritiikistä, joka pahimmillaan lannistaa sinut sen sijaan, että tavoittelisit parhainta mahdollista tulosta.

7. Tarkista äänensävysi

Tarkkaile etenkin äänensävyä, jolla puhut itsellesi. Kerrotko jatkuvasti itsellesi, ettet ole tarpeeksi hyvä tai ettet ansaitse hyviä asioita elämääsi? Puheesi vaikuttaa olotilaasi, ja siten myös elämääsi.

8. Sinun ei tarvitse olla aina oikeassa

Sinun ei tarvitse myöskään tietää kaikkea. Omien erehdysten tai tietämättömyyden myöntäminen on paljon helpompaa kuin väittelyn jatkaminen loputtomiin.

9. Älä tuomitse

Luokitteletko ihmisiä uskonnon tai kulttuurin perusteella? Luotatko omiin ennakkokäsityksiisi tietyistä ihmisryhmistä ja määrittelet ihmisiä stereotypioiden mukaan? Päästä irti kaikista ennakkoluuloistasi, sillä luokittelemalla ihmisiä tiettyjen käsitysten mukaan rajoitat vain omaa maailmankatsomustasi.

10. Elä nykyhetkessä

Romantisoitko menneisyyttä, jolloin asiat olivat paremmin ja olit onnellisempi? Haaveiletko tulevaisuudesta, jolloin uskot olevasi onnellisempi koska asiat ovat toisin? Lopeta haikailu niiden hetkien perään, jotka eivät ole todellisuutta - voit olla onnellinen tässä ja nyt, mutta se vaatii hetkessä elämistä.

11. Älä elä toisia varten

Teetkö asioita vain siksi, että tiedät muiden tulevan onnellisiksi niistä? Kun elät elämääsi itseäsi varten, teet tekoja joista saat todella iloa ja tulet onnelliseksi. Mieti siis, mitä sinä haluat tehdä.

 

Lähde: Huffington Post

 

On myös yleisiä huolenaiheita, joilla on turha vaivata päätänsä. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat