Vaivaatko päätäsi muiden mielipiteillä? Yleiset huolet, jotka kannattaa unohtaa

23.07.2015 08:46 - Emma Ylistalo

Huomaatko sinä murehtivasi asioita, joille et lopulta voi yhtään mitään?

Turhista asioista huolehtiminen on täysin hukkaan heitettyä aikaa. Hiipiikö päähäsi usein ajatus "mitä jos"? Tämän jälkeen päässä alkaa tuttu kela, kun mietimme, mikä kaikki voi mennä pieleen. Näistä ajatuksista ei ole mitään hyötyä, sillä ne ainoastaan lamauttavat meidät.

Lue alta asiat, jotka vaivaavat useimpia meistä, mutta jotka joutaisivat pois ajatuksistamme.

1. "En voi ottaa vapaata töistä"

Jos otamme töistä kaksi viikkoa vapaata matkusteluun tai ihan vain olemiseen, siitä syntyvä ajatus on helposti: katastrofi! Tämä ajatus on useimmiten kaukana todellisuudesta.

Totuushan on, että firmasi pärjää ilman sinua. Tauon ottaminen on täysin hyväksyttävää. Se on oikeastaan paljon enemmänkin - se palauttaa ja autaa sinua työskentelemään paremmin. Jopa toimitusjohtajat pitävät lomaa. Älä anna tämän vuoden kulua ilman yhtään vapaata jaksoa töistä.

2. "En voi lähteä tavoittelemaan unelmatyötäni"

Välillä tuntuu helpommalta vältellä sitä, mitä sydän todella haluaa. Onhan mahdollista, että matkalla kohti unelmiaan pettyy. Unelmat eivät kuole, vaikka kuinka yrittäisimme hiljentää ne. Todellisen intohimon seuraaminen, edes jollain tasolla, on velvollisuus, joka sinun on tehtävä itsesi takia. Elämäsi voi muuttua radikaalisti paremmaksi kun teet niin.

3. "Olen huono puhumaan ihmisten edessä"

Puhuminen julkisesti on yleinen pelko. Kyky puhua ihmisjoukon edessä voi kuitenkin edistää uraasi. Sinun ei tarvitse olla täydellinen, mutta voit kehittyä paremmaksi. Harjoittele sitä ja voit ylättyä positiivisesti. Useimmat ihmiset ovat siinä parempia kuin itse uskovat. Vai onko sinulla jokin muu taito, johon sinun kannattaa keskittyä kehittyäksesi? Pelko pois ja harjoittelemaan!

4. "Menestykseni karkoittaa ystäväni"

Jos saat ylennyksen, ostat upean asunnon tai saat odottamattoman bonuksen, jotkut ihmiset pelkäävät, että muut ihmiset mieltävät heidät ylimielisiksi. Jos pelkäät tekeväsi muut ihmiset riittämättömiksi, voit lopetaa saman tien.

Kun elät niin kuin itse haluat ja tavoittelet unelmiasi, teet vain palveluksen muille. Voit inspiroida heitä. Älä tuhlaa aikaasi murehtimalla ystäviä tai sukulaisia, jotka eivät tue sinua. Ne joilla on välillä, tukevat kyllä. Ja nöyränä pysyminen on ainoastaan sinusta itsestäsi kiinni.

5. "Hän ei rakasta minua"

Tämä on monien sisäinen pelko. Pelkäämme, että kun näytämme millaisia todella olemme, meitä ei rakastetakaan. Pelko siitä, että emme ole rakastettavia, onkin oikeastaan syy sille, miksi emme saa niin paljon läheisyyttä. Pelkäämme tulevamme hylätyiksi, kun näytämme millaisia oikeasti olemme. Tärkeintä on, että opettelet rakastamaan itseäsi! Näin myös muut rakastuvat sinuun.

6. "Minut tuomitaan, jos..."

...otan eron. ...lopetan työni. ...päätän etten halua lapsia. Totuus on, että mitä tahansa teetkin, et vo miellyttää kaikkia. Tärkeintä on pysyä omana itsenään ja tehdä päätöksiä, joihin on itse tyytyväinen. Se on sinun elämäsi! Mitä muut ajattelevat sinusta, ei ole sinun asiasi. Lopulta sinun täytyy vastata päätöksistäsi ainoastaan itsellesi. Ja muista, muut arvostelevat sinua paljon vähemmän kuin itse kuvittelet.

7. "En voi lähteä tästä suhteesta"

Ainoa asia, jolla kannattaa vaivata päätään tähän liittyen, on se, jos viettää liian pitkän aikaa huonossa suhteessa. Tuhlaat siinä vain kallisarvoista aikaasi. Muutokset aiheuttavat helposti huolia. Mutta mieti mitä voi tapahtua, jos sinulla on rohkeutta tehdä niin kuin sydämesi sanoo? Selviätkö siitä? Luultavasti kyllä ja hetken kuluttua tunnet olosi vapaammaksi ja onnellisemmaksi.

8. "En ole valmis ottamaan seuraavaa askelta"

Menestys tuo vastuuta. Vanhemmaksi tuleminen, yrityksen johtaminen - mikä tahansa seuraava askeleesi onkin, vaatii se paljon töitä ja voimia. Varauksemme voi olla hyvä asia, sillä se vain kertoo sen, että välittävämme uudesta elämänvaiheestamme niin paljon, että haluamme olla varautuneita siihen. Mutta totuus on, että mihinkään tulevaan elämässä ei voi varautua kunnolla, ennen kuin sen aika tulee.

Näissä kaikissa hetkissä on tärkeintä muistaa aiemmat hetket, kun jokin meni pieleen. Sait ehkä potkut, erosit tai sinua kritisoitiin. Mitä tapahtui? Luultavasti selvisit siitä loppujen lopuksi ihan hyvin. Anna menneiden tapahtumiesi evästää sinua tulevaan.

Olet vahvempi kuin uskot. Huolehtiminen ei suojele sinua miltään, se ainoastaan riistää sinulta ilon tähän hetkeen. Seuraavan kerran kun huomaat murehtivasi, ajattelekin pahimman sijaan päinvastoin – mikä on parasta, mitä voi tapahtua? Ja varaudu siihen, että se voikin olla totta.

 

Lähde: Greatist

Itselleen kannattaa muistaa olla armollinen. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat