Vältä suhteen karikot - 6 hälyttävää risteyskohtaa

02.07.2015 18:00 - Emma Ylistalo

Valitettavasti ympärillämme on paljon musiikkia, elokuvia ja mielipiteitä, jotka kertovat meille, että jotkut suhteen karikot eivät ole vältettävissä. Helposti myös ajatellaan, että ero on melkein ohittamaton osa elämää. Onneksi tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Avioliitto voi olla pitkä ja vaikea matka, jolle voi sattua mitä vain. Useimmiten asiat, jotka estävät sinua olemasta onnellinen suhteessasi, ovat oman pääsi sisällä. Älä silti lannistu! Jos haluat pitää liittosi ja perheesi kasassa, opettele tunnistamaan ja välttämään suhteen karikkokohdat. Hiljennä sisäinen äänesi, joka kertoo sinulle, että rakkautesi on kuollut välttämällä nämä sudenkuopat.

1. Sydämesi hakkaa tiiviimmin, mutta syy ei ole oma sulhasesi

Se saattaa olla työkaverisi tai joku, jota tapailit menneisyydessäsi, mutta kenenkään toisen ei pitäisi tulla sinun rakkautesi tielle. Usein tämä vetovoima on tahdotonta, sillä et voi vaikuttaa kehossasi tapahtuviin reaktioihin.

Mutta vaikka sydämesi pamppailisi ja kätesi hikoilisivat jonkun toisen kuin sulhasesi takia, on muutama asia, jotka voit tehdä. Käytä itsehillintää. Et ehkä pysty vaikuttamaan siihen, miten kehosi käyttäytyy, mutta pystyt kontrolloimaan ajatuksiasi ja silmiäsi. Välttele näitä tilanteita niin paljon kuin mahdollista ja pyri pitämään ajatuksesi ainoastaan puolisossasi.


2. Puolisosi on muuttunut vuosien saatossa

Kun menit naimisiin, sulhasesi oli puoleensavetävä, iloinen ja omasi monia muitakin luonteenpiirteitä, joita rakastit. Vuosien kuluessa olet ehkä huomannut hänen lihoneen muutaman kilon, hymyt ovat vaihtuneet otsan kurtistuksiin ja vähemmän ihanat tavat korvaavat aiemmat huomionosoitukset.

Vaikka tilanne olisi tämä, ero ei ole vastaus. Muista, että pohja suhteelleenne oli ja on edelleenkin rakkaus. Alkuun komea ulkonäkö tai mielenkiintoiset harrastukset olivat myös mukana, mutta rakkaus on se, joka pysyy. Ihmiset muuttuvat vanhetessaan. Sen sijaan, että keskittyisit onnettomana siihen, mitä puolisoltasi nykyään puuttuu, käännä katseesi positiiviseen ja etsi tapoja rakastaa muutoksia, joita miehessäsi on tapahtunut vuosien mittaan.


3. Joku toinen vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta

Se on houkutteleva ajatus, mutta ei millään tavalla lähellä totuutta. Joku toinen saattaa vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta, mutta et ajattele realistisesti yhteistä parisuhdetta hänen kanssaan. Pelkästään työskentely jonkun toisen kanssa, ei kerro totuutta siitä, millaista kotielämä rahahuolineen ja lapsineen todellisuudessa olisi.

Miten vältät tämän ansan? Vältä puhumasta parisuhdeogelmistasi ympäriinsä, äläkä syytä työkavereitasi kotona tapahtuneista riidoista. Kerro suhteenne positiivisista puolista ulkopuolisille. Jos teillä on puolisosi kanssa ongelmia, ne ovat sinun ja miehesi välisiä asioita, eivät työpaikan kahvihuoneessa päivän polttava puheenaihe.


4. Ansaitset mielestäsi parempaa

Jos sinua solvataan tai loukataan suhteessa, tämä kohta varmasti pitää paikkansa. Mutta jos tämä ajatus käy mielessäsi riidan jälkeen, on aika uudelleenarvioida tilanne. Älä hämäänny tästä ajatuksesta, vaan ohita se. Älä anna muiden kertoa sinulle, milloin olet onnellinen. Tiedät itse, mikä on sinulle parasta ja että voit löytää hyvää suhteestanne. Kunnioita päätöksiä, jotka teit kun menitte naimisiin.


5. Kipinä on hukassa

Suhteessa romantiikan puuttumiseen on monia syitä. Masennus, rahahuolet ja uupumus ovat vain osa niistä asioista, jotka saavat kipinän katoamaan. Se ei ole syy hajottaa liittoa.

Välttääksesi tämän karikon, ota asia puheeksi. Monet pariskunnat voivat selvittää asiat puhumalla siitä, miksi läheisyys on kadonnut suhteesta. Hakekaa tarvittaessa apua vaikka parisuhdeneuvojalta.


6. Kuherruskuukausi on ohi

Suhteen alussa sinulla oli perhosia mahanpohjassa ja teitte kaiken yhdessä puolisosi kanssa. Mutta aika kuluu ja mukaan tulevat maksettavat laskut ja hoidettavat lapset. Ison vastuun tuoma paino karistaa alkuajan viehätystä suhteesta. Monet pariskunnat ajattelevat helposti, että rakkaus on kuollut ja jäljellä on vain kasa ongelmia.

Tämä ei pidä paikkaansa. Rakkaus on edelleen tallella, nyt vain realistisempana ja seesteisempänä. Tärkeintä on tiedostaa, että alkuhuuma menee ohitse. Kun rakastut, ymmärrä, että rakkaus myös muuttuu ajan kuluessa. Intohimo vähenee jokaisessa suhteessa. Kun suhteen alun viehätys on ohi, suhteessa on aika keskittyä elämän yksinkertaisiin asioihin - ja nehän ovat juuri niitä, jotka tuovat onnen.

 

Lähde: Family Share

 

Elämästä voi tehdä onnellisempaa yksinkertaisilla asioilla. Lue uutinen täältä.


 

Kilpailut

Uusimmat