Viikonloppuun makua herkkupirtelöstä - leikittele hedelmämauilla

07.03.2015 08:00 - Anna Hopi

Haluatko virkistystä perinteiseen aamupalaasi tai vain nauttia hedelmäisen välipalan? Kokeile aurinkoisen väristä ananaspirtelöä ja melonimehua.

Suvituuli Siikasaaren Aitona oloa -blogissa neuvotaan maistuvan hedelmäpirtelön ja -mehun ainekset. Tarvitset niiden tekemiseen mehulingon tai -puristimen ja blenderin.

Melonimehu 

Puolikas vesimeloni

Pilko melonin hedelmäliha paloiksi ja laita blenderiin. Surruttele sileäksi nesteeksi. Saatat tarvita tampperia tai koneen ollessa pois päältä voit sekoitella lusikalla palasia nesteen joukkoon jos et heti saa hedelmää mehuksi. Kaada lasipulloon odottamaan ja huuhtaise blenderi kylmällä vedellä ja siirry valmistamaan pirtelöä.

Ananaspirtelö

kolme appelsiinia

yksi porkkana

kuorittu kypsä ananas

kypsä eli mustapilkullinen banaani

1 rkl limen mehua

halutessasi puolikas papaya

Purista kuoritut ja paloitellut appelsiinit ja porkkana mehuksi mehulingossa tai -puristimessa. Kaada valmis mehu blenderiin ja lisää pieneksi pilkottu, kuorittu ananas sekä banaani ja purista puolikkaasta limestä oman maun mukaan mehua sekaan. Lime tuo ihanan hapokkuuden tähän muuten makeaan smoothieen. Voit myös  lisätä halutessasi puolikkaan papayan, josta on kuorittu siemenet pois. Kaada smoothie nättiin lasiin ja tarjoile melonimehun kanssa. Nauttikaamme ilolla!

Resepti on julkaistu myös Hidasta Elämää- blogiyhteisössä maaliskuussa 2014.

Lähde: Aitona oloa -blogi.



Haluatko tarjoilla hedelmäsalaatin uudella tavalla? Kokeile tätä ohjetta.

Kilpailut

Uusimmat