Yle: Koiran nuolaisu voi horjuuttaa terveyttäsi dramaattisesti

11.02.2015 17:30 - Anna Hopi

Koira saattaa levittää ihmiseen vaarallista bakteeria pienellä lipaisulla. Lääkärien mukaan tämä ei kuitenkaan ole kovin yleistä.

Lääkärit ovat Ylen uutisen mukaan kiinnittäneet paljon huomiota ilmiöön, jossa koiran nuoleskelu on aiheuttanut ihmiselle terveydellisiä seurauksia. Helsinkiläinen vakuutuslääkäri kertoi nimettömänä, että koiran purema tai pelkkä nuolaisu voi aiheuttaa infektiotapauksia, joita tulee esille vakuutusyhtiöissä joskus jopa viikoittain.

Bakteereja leviää ihmiseen myös avonaisten haavojen kautta. Sairastumiset ovat suurimmalta osin lieviä, mutta vakaviakin tapauksia on tiedossa. Niissä on ollut kyse capnocytophaga canimorsus-bakteerista.

- Yhdessä tapauksessa mies oli timpurin hommissa saanut käteensä ruhjeen ja oma koira nuoli sitä haavaa. Seurauksena oli dialyysiin johtanut munuaisten vajaatoiminta ja sormiamputaatioihin johtaneet kuoliot, paljasti vakuutuslääkäri Ylelle.

Lue täältä lisää vastaavia tapauksia.

Lähde: Yle.

 

Osa ihmisistä myrkyttää koiria suvaitsemattomuutensa vuoksi. Eräs henkilö kirjoitti koskettavan kirjeen tällaisille ihmisille. Lue se täältä.

Kilpailut

Uusimmat