Yleisimmät unesi - ja mitä ne todellisuudessa tarkoittavat

09.06.2015 10:23 - Anna Hopi

Uneksitko olevasi usein jumissa tai takaa-ajettuna? Unilla on oma tapansa viestiä sinulle elämästäsi.

Unilla on jokaiselle unennäkijälle luonnollisesti oma merkityksensä, mutta niitä voidaan tulkita myös yleisellä tasolla. Lue alta kymmenen yleisintä unta, jotka toistuvat yleisesti ihmisten unissa.

1. Takaa-ajettuna oleminen

Haluat päästä pakoon jotain asiaa, joka sinun tulisi valvetilassa kohdata. Kyse voi olla muistosta tai valve-elämän todellisesta tilanteesta. Haluaisit päästä asiasta jo eroon, mutta et halua tehdä sen kanssa henkistä työtä. Uni on merkki siitä, että asia on nyt käsiteltävä. Saatat voi myös juosta pakoon hyviä asioita, kuten lahjojasi tai sitten rakkauden tunteita, joita et halua myöntää.

2. Putoaminen

Jokaisella on ollut putoamisuni. Se on merkki siitä, ettet ole tasapainossa. Tuntuu, ettei elämässäsi ole perustaa. Se voi merkitä, että koet nyt suuria pelkoja, jotka vavisuttavat ydinminääsi. Voit löytää vahvuutesi tässäkin hetkessä.

3. Eksyminen/ tunne siitä, ettei ole johonkin tilanteeseen valmis

Unet voivat kertoa siitä, että koet samankaltaisia tunteita valvetilassa. Ehkä etsit suuntaa elämällesi tai uni haluaa muistuttaa sinua siitä, että on hyvä valmistautua tuleviin vaiheisiin huolellisesti. Myöhässä oleminen jostain kertoo siitä, että olet jossain asiassa epävarma, etkä ole varma, että pystytkö selviämään siitä valvetilassa. Jos myöhästyt esimerkiksi koulusta, se kertoo elämän oppitunneistasi.

4. Julkinen nöyryytys

Piilotteletko jotain itsessäsi? Julkiseen nöyryytykseen liittyvät unet liittyvät paljastumisen pelkoon. Monesti olet niissä alasti tai koet muuten tulevasi paljastetuksi. Tuolloin todellinen minäsi tulee esiin.

5. Hampaiden putoaminen

Hammasrivin putoaminen unessa on todella yleinen uni. Tunnet, että elämäsi asiat leviävät käsiin, etkä pysty kontrolloimaan niitä. Hampaattomuusunet kielivät näkijänsä voimattomuuden tunteista. Omia mielipiteitä saattaa olla vaikeaa ilmaista. Tämän unen voi tulkita todella samalla tavalla kuin putoamisunen.

6. Paikalleen jämähtäminen

Erittäin hitaasti eteneminen ja kuin tervassa tarpominen unessa tarkoittaa sitä, että koet nyt valvetilassa haasteita, jotka kysyvät uskoa ja voimaa. Jos halvaannut unessa, tunnet, ettet pysty etenemään tämänhetkisessä tilanteessa mihinkään. Saatat myös sabotoida itse omaa etenemistäsi.

7. Lentäminen

Lentäminen voi olla unessa pelottavaa, mutta myös erittäin vapauttavia ja hauskoja. Unentulkitsijat kokevat lentämisunien liittyvän luovuuteen ja vapauden tunteeseen.

8. Hukkuminen

Jos vesi on suuri elementti unissasi, se voi tarkoittaa sitä, että tunnet olosi uupuneeksi jollain elämän osa-alueella. Hukkuminen merkitsee avuttomuuden tunteita ja tunnetta siitä, ettei käsillä olevaa tilannetta pysty kontrolloimaan.

9. Vessan etsiminen

Etsit unessa kuumeisesti vessaa, ja kun pääset sisään yleiseen vessaan, pöntöt ovatkin rikki ja suljettuina. Jonotat vessaa, ja kun tulee sinun vuorosi, ovi onkin yhtäkkiä kadonnut näkyvistä. Unesta heräämisen jälkeen onkin usein tarve lähteä vessakäynnille vuoteesta. Uni voi merkitä myös turhautumista siihen, ettei sinulla ole valvetilan aikana tarpeeksi yksityisyyttä. Ulostaminen unessa voi merkitä myös jonkinlaista puhdistautumista ja tunne-elämän kuona-aineista vapautumista. Jos kakka tai pissa tulee housuun, se voi tarkoittaa sitä, että iso tunneryöppy vapautuu uniaikana käsittelyyn.

10. Vangiksi jääminen

Oletko koskaan nähnyt unta, jossa jäät vangiksi huoneeseen, taloon tai kaivokseen, etkä pääse paikasta ulos? Silloin valve-elämässäsi on jotain sellaista, joka saa olosi tukalaksi. Tunnet, ettei sinulla ole vapautta tehdä sitä, mitä haluaisit. Teitkö väärän uravalinnan? Oletko isoissa veloissa? Vangituksi tuleminen unessa voi symbolisoida sitä, että ihminen tuntee, ettei hän pysty vaikuttamaan sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Haluaisit elää täyttä potentiaaliasi todeksi, mutta jokin estää sinua tekemästä niin.

Lähde: Spirit Sciense.

 

Kilpailut

Uusimmat