Yllättävää tietoa: Mies ei tiedä, milloin kumppani on halukas seksiin

19.05.2016 12:33 - Rea Tallgren

Tutkimuksen mukaan miehet ja naiset käyttäytyvät todella eri tavoin halutessaan läheisyyttä.

Pitkässä parisuhteessa elävät miehet saattavat aliarvioida, kuinka suurta seksuaalista vetovoimaa heidän kumppaninsa tuntee heitä kohtaan. Tämä selviää tuoreesta kanadalaistutkimuksesta, josta Medical Daily-sivusto uutisoi.  

Väärinkäsitykset näkyvät usein siten, etteivät miehet aina tunnista hetkiä, jolloin naiset olisivat halukkaita harrastamaan seksiä. Se ei ole aina kuitenkaan huono asia.

- Yhden teorian mukaan väärinkäsitykset voivat motivoida ihmisiä viettelemään kumppaneitaan, eivätkä he tule omahyväisiksi, lääkäri ja tutkija Amy Muise kertoo.

Syy väärinkäsityksiin voi piillä siinä, etteivät naiset ilmaise seksuaalisista haluistaan selkeästi. Tutkimuksen mukaan miehillä asia on päinvastainen: Kun miehen tekee mieli seksiä, hän yleensä olettaa kumppaninsa tuntevan samoin. Puolestaan päivinä, jolloin miesten halukkuus ei ole suurta, he aliarvioivat kumppaninsa haluja; koska he eivät kenties vain tiedä niistä.

Kerro haluistasi

Tutkimus muistuttaa, että seksuaalisista haluista kannattaa kommunikoida kumppaninsa kanssa. Aina niiden ilmaisemisen ei tarvitse johtaa seksiin, mutta avoimuus lisää tyytyväisyyttä suhdetta kohtaan.

- Kun ihmiset tunnistavat tarkasti tilanteet, joissa heidän kumppaninsa tahtovat kovasti seksiä, molemmat kumppanit ovat tyytyväisempiä ja sitoutuneempia parisuhteeseen.

Tutkimukseen osallistui noin 50 pariskuntaa, joissa kumppanit olivat iältään 23-61-vuotiaita. Suurin osa heistä oli naimisissa, ja loput elivät avoliitossa.

Lähde: Medical Daily

Kilpailut

Uusimmat