Ystävyyssuhde eksän kanssa ei kannata - psykologit paljastivat seuraukset

25.01.2016 12:38 - Emma Ylistalo

Jos tiedettä on uskominen, entisen kumppanin kanssa ei kannata jäädä ystäviksi, kertoo Higher Perspective -sivusto. Eroaminen on muutenkin vaikeaa, joten miksi tärkeitä ihmisiä ei saisi pitää elämässään?

Terapeutti Nina Atwoodin mukaan ei ole väärin pitää eksäänsä elämässään, mutta se on haastavaa ja voi jättää sinut vaikeaan tilanteeseen emotionaalisesti. Eksän pitäminen kaverina auttaa sinua välttämään eron surua ja helpottaa näin eroa.

Atwoodin mukaan sinusta saattaa tuntua, että kukaan ei tunne sinua paremmin kuin ex-kumppanisi. Vaikka hän ei enää kiinnostaisi sinua seksuaalisesti, saatat silti haluta jakaa vielä tunteellisen puolen. Tämä kaikki yhdessä taas tekee huomattavasti vaikeammaksi päästä erosta yli, sillä riippuvuutenne toisista ei lopu ja joudutte käsittelemään eron yhä uudestaan.

Toisen psykologin Juliana Brenesin mukaan entisen kumppanin kanssa ystävinä pysyminen lisää satutetuksi tulemisen tunnetta, kateutta ja ahdistusta.

Kun on kyse ihmissuhteista, ei ikinä ole ainoastaan yhtä oikeaa vaihtoehtoa, joka sopisi kaikille. Ihmissuhdeasiantuntija Lindsay Kriger on kuitenkin samaa mieltä edellisten kanssa ja kehottaa poistamaan eksänsä numeron ja siirtymään eteenpäin.

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat