Kuva: AOP

Laura Voutilainen härskeimmästä fanilahjastaan: ”Täytyy nostaa hattua faneille”

28.05.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Laulaja Laura Voutilainen, 41, on saanut vuosien aikana hyvin erikoisia fanilahjoja.

Kun takana on yli 20 vuotta kestänyt ura muusikkona, on erikoisia kokemuksia ehtinyt kertymään yksi jos toinenkin. Tämän on saanut kokea myös laulaja Laura Voutilainen, jonka ura pyörähti käyntiin jo 1990-luvun alkupuoliskolla.

Samalla kun kokemuspankkiin on kertynyt pääomaa, on mukanaan tullut myös erikoisia tilanteita. Voutilainenkin onkin päässyt ja joutunut esiintymään jos jonkinlaisilla keikkapaikoilla.

- On ollut mahdollisuus kokea kaikenlaisia, omituisiakin paikkoja. Yllättävän usein keikkapaikkojen lavat ovat huteria. Paikkoja on vain saatettu teipata kiinni tai saumojen on peitetty teipillä ja korkokenkien korot uppoavat sinne nätisti, Voutilainen kuvailee.

Ikimuistoisin keikkakokemus Voutilaisella on vuosien takaa, kun hatara lavakyhäelmä aiheutti lisädraamaa kesken esiintymisen. Tuolloinkaan laulu ei hiljentynyt.

- Kerran koko jalka upposi reittä myöten lavan rakenteisiin, mutta laulu ei lakannut hetkeksikään. Sitä on niin automaattiohjauksessa. Nousin normaalisti ja jatkoin, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Onneksi mitään ei sattunut, Voutilainen muistelee nyt.

"Viimeisen päälle hyvä talikko"

Ikimuistoisia hetkiä ovat tarjonneet myös tiukasti mukana pysyneet fanit. Heiltä Voutilainen on myös saanut erilaisia fanilahjoja.

- Yksi mieleenpainuvimmista on ollut talikko. Siinä oli puuvarsi, johon oli maalattu käsin kukkasia. Se oli viimeisen päälle hyvä talikko ja käytössä siihen asti, kunnes lahosi, Voutilainen muistelee.

Myös kotitalon mitoilla tehty piparkakkutalo on jäänyt mieleen.

Toisin kuin monet muut artistit, on Voutilainen säästynyt epämiellyttäviltä ja jopa härskeiltä lahjoilta kokonaan.

- Onneksi niitä ei ole tullut lainkaan. Täytyy oikein nostaa hattua faneille, etteivät he ole menneet sen rajan yli, laulaja kiittelee.

Lue myös: Elastinen ja Juha Tapio tekivät yhteisen biisin: "Tahdoin nähdä hänet rokkikukkona"

Kilpailut

Uusimmat