"Silmälasipäinen" koira valloittaa ulkonäöllään - antaa vertaistukea kiusatuille lapsille

12.01.2017 20:45 - Vilma Kaura

Vitiligo-ihosairautta sairastava koira toimii myös vitiligo-järjestön lähettiläänä.

Koirien valokuvaukseen ja dokumentointiin erikoistunut The Dogist -sivusto esittelee sivuillaan 13-vuotiaan labradorinnoutajan Rowdyn, joka kärsii harvinaisesta ihosairaudesta, vitiligosta. Vitiligo aiheuttaa pigmenttihäiriöitä ihossa. Sairauden vuoksi mustan koiran silmien ympärille on muodostunut valkoiset symmetriset laikut, ikään kuin silmälasit. Koiran omistajan mukaan myös lemmikin kynnet ja vatsa ovat muuttuneet valkoiseksi vähitellen.

Omistaja kertoo Rowdyn herättävän huomiota, minne koira ikinä meneekin. Persoonallisen näköinen koira on myös päässyt erityiseen asemaan ulkonäkönsä vuoksi, sillä se toimii amerikkalaisen vitiligo-järjestön lähettiläänä levittäen tietoa harvinaisesta ihosairaudesta. Rowdy antaa myös erityistä tukea vitiligosta kärsiville lapsille, jotka ovat joutuneet kiusatuiksi sairautensa vuoksi.

Rowdyn omistaja kertoo The Dogist -sivustolle 13-vuotiaan hurttansa vaiherikkaasta elämästä. Hänen mukaansa koira ansaitsisi oman elokuvan, jossa esiteltäisiin kaikki Rowdin kokemat kommellukset, joiden vuoksi koira on joutunut jopa hengenvaaraan.

- Koirani on joutunut poliisin ampumaksi ja selvinnyt myrkytyksestä. Siltä on poistettu myös pahanlaatuinen kasvain sekä revitty väärä hammas, omistaja luettelee sivuston haastattelussa.

Hän kertoo koiransa olevan jo hiukan vanhuudenhöperö ja kärsivän dementiasta sekä virtsankarkailusta. Kaikesta huolimatta Rowdy käyttäytyy välillä kuin pieni pentu ja hymyilee kaiken aikaa koiramaiseen tyyliin.

#keepportlandrowdy #pdx #pdxpets #dogs #oregondogs #pdxdogs #dogsofpdx #sitstaypetphotography

Kuva, jonka Rowdy Umby (@white_eyed_rowdy) julkaisi


Lähde: The Dogist

Lue myös: Mies adoptoi vanhoja eläimiä kotiinsa - katso ihana video lemmikeistä!

Lue myös: Kahdet "kasvot" omaava kissa hurmaa Instagramissa - katso suloiset otokset

Kilpailut

Uusimmat