Kuva: Mari Korpua

Posti poistaa useita pakettiautomaatteja kokonaan käytöstä: "Käyttö on jäänyt vähäiseksi"

23.03.2024 08:15 - Minttu Tikkanen

Posti haluaa jatkossa ylläpitää automaatteja, jotka ovat paremmin kaikkien saatavilla.

Posti kertoo poistavansa käytöstä useita pakettiautomaatteja.

Käytöstä poistetaan tiedotteen mukaan yksityiset pakettiautomaatit, joita voi sijaita esimerkiksi taloyhtiöissä. Tiedotteessaan Posti kertoo, ettei yksityisille automaateille ole tarpeeksi asiakaskuntaa, jotta niiden ylläpito olisi järkevää, ja niiden käyttö on rajatumpaa, sillä ne eivät ole kaikkien saavutettavissa.

- Keskitymme jatkossa kehittämään ja laajentamaan julkista palvelupisteverkostoamme, jota kaikki asiakkaamme voivat käyttää. Yksityisten automaattien käyttö on jäänyt vähäiseksi, ja palautteen perusteella ne eivät ole vastanneet kaikkien käyttäjien odotuksiin, kommentoi Postin palvelupisteverkoston toiminnasta vastaava Juuso Kutila.

Jatkossa Posti haluaa kehittää toimintaansa erityisesti lisäämällä pakettiautomaatteja niille paikoille, joissa niille voisi olla kysyntää. Posti on myös esimerkiksi viime vuoden aikana lisännyt jo olemassaoleviin automaatteihin tuhansia lokeroita, jotta mahdollisimman moni saisi pakettinsa tilattua lähinoutopisteeseensä. Yksi vaihtoehto tulevaisuudessa olisi rakentaa automaatteja esimerkiksi ulkotiloihin.

- Seuraamme kysyntää jatkuvasti ja kehitämme palvelupisteverkostoamme sen mukaan. Ulkoautomaatit antavat meille uusia mahdollisuuksia: niitä pystymme tuomaan paikkoihin, joissa automaatille ei löydy sisältä tilaa. Keskustelemme mielellämme ulkoautomaateista myös kiinnostuneiden taloyhtiöiden kanssa, Kutila jatkaa.

Yksityiset automaatit poistuvat käytöstä vaiheittain. Automaatteja käyttäviä tullaan tiedottamaan tarkemmasta ajankohdasta, kun automaatit poistuvat käytöstä.

Lue myös: Nykyisiä lakkoja pidennetään entisestään: "Hallituspuolueet ovat myyneet lopullisesti sielunsa"

Lue myös: Hyvitystä lakon aikana käyttämättä jääneistä kausilipuista? Näin eri liikennöijät neuvovat toimimaan

Lähde: Posti

Kilpailut

Uusimmat