Joogaohjaajan hätkähdyttävästä videosta hitti - kuukautisveri peittelemättömänä esillä haaroissa

11.02.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Stephanie Góngora haluaa, että kuukautisten ympärillä oleva häpeän kulttuuri loppuisi.

Joogaohjaaja Stephanie Góngora on jakanut itsestään Instagramissa joogavideon, joka on herättänyt paljon huomiota ja kirvoittanut keskustelua. Nainen joogaa videolla valkoisissa joogahousuissa, joissa haarojen kohdalla näkyy kuukautisveri täysin peittämättömänä.

Videota on katsottu alle viikossa jo yli 200 000 kertaa. Góngora on kirjoittanut videon yhteyteen pitkän tekstin, jossa hän painottaa, että kuukautisia ei tulisi hävetä eikä peitellä – toisin kuin yleisesti on totuttu tekemään.

”Olen nainen, ja täten vuodan verta. Se on sotkuista, se on kivuliasta, se on kamalaa ja se on kaunista. Ja silti et pysty näkemään sitä, koska piilotan sen”, nainen aloittaa tekstinsä.

”Tamponit? Mitä ne ovat? Emmehän me tuollaisia sanoja sano ääneen. Piilota ne. Laukkusi taskuun, vessankaapin nurkkaan, ostoskärrysi pohjalle (toivottavasti kassamyyjänä on nainen).”

Kommentteja puolesta ja vastaan

Góngora kehottaa naisia lopettamaan hiljaisuuden ja häpeän kuukautisten ympärillä. Nainen on saanut videolleen runsaasti kommentteja, joista monessa häntä kiitellään rohkeudesta tuoda tärkeää asiaa esille. Myös toisenlaisia kommentteja on. Jotkut kutsuvat Góngoran joogatempausta ”ällöttäväksi” ja ”vääränlaiseksi tulkinnaksi kehopositiivisuudesta”.

Nainen on kommentoinut Cosmopolitanin haastattelussa, että hän halusi näyttää kuukautisverensä näyttävästi valkoisia joogahousuja vasten, sillä pelkkä teksti tuskin olisi herättänyt tarpeeksi ihmisten huomiota.

- Olen onnistunut saamaan ihmiset keskustelemaan kuukautishäpeästä. Tämä on ollut vaiettu aihe aivan liian kauan. Ei tämä sitä tarkoita, että antaisin kaiken nyt vuotaa vapaasti. Tulisi hirveästi tahroja vaatteisiin, auton penkeille ja lakanoihin, joten tuskinpa teen niin. Mutta toivon, että häpeä ja suvaitsemattomuus tämän ihmislajille luontaisen asian ympärillä loppuu jonain päivänä, Góngora sanoo.

Lue myös: Fitness-urheilijan rehellinen kuva osoittaa kuinka keho muuttuu kuukautisten aikana - katso

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat