Kuva: Mikko Räsänen

Juontajat kiteyttivät Iskelmän salaisuuden: "Ikinä ei ole harmittanut tulla töihin!"

29.08.2016 16:19 - Anna Hopi

Iskelmä-radion taustalta löytyy iloinen joukkio, joka hoitaa hommat, mutta "muuten ollaan kuin Ellun kanat".

Iskelmä täyttää tänä vuonna 16 vuotta, eli radiokanava iloisessa teini-iässä. Syntymäpäiviä juhlitaan tänä viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa järjestettävässä Iskelmä Live Helsinki -tapahtumassa 2.-3. syyskuuta. Lue tapahtumasta lisää täältä.

Iskelmä on hyvän mielen radiokanava, jossa paistaa aina aurinko. Iskelmän juontajilta kysytään usein, millaista on olla töissä valtakunnallisella radiokanavalla. Juontajat kertoivat syntymäpäivien kunniaksi, millainen työpaikka Iskelmä-radio on.

Mikko Siltala

- Siirryin Iskelmälle aikoinaan Radio 957 -kanavalta ja heti silloin varsin pieneen Iskelmäperheeseen liityttyäni huomasin päässeeni oikeaan perheeseen… Tästä onkin aikaa jo noin 15 vuotta. Iskelmä on - juuri niin kuin edellä mainitsin - enemmän kuin työpaikka. Se on perhe, kaveriporukka ja elämäntapa. Iskelmä on parhaimmillaan iloa, rentoa elämää yhdessä ja elämyksiä isolla E:llä.

Satu Kotonen

(kuva: Bauer Media)

- Ikinä ei ole harmittanut tulla töihin! Tuohon lauseeseen kiteytyy tunnelma Iskelmässä. Arjen harmaat ja ankeat maanantait löytyvät meiltäkin, mutta porukan kesken saadaan möröt kesytettyä varsin hurtilla huumorilla. Usein kuulee puhuttavan meikäläisten keskuudessa perheestä, minullakin niitä on kaksi - oma ja Iskelmäperhe, hymyilee Satu.

- Pienten lasten äidille tulee arjessa kaikenlaista päiväkotipalaveria, noroa, korvatulehduksen jälkitarkastusta, täitä, vanhempainiltaa ja muuta yllätystä, mutta tässä työpaikassa on mahtavaa, kun asioita saa järjesteltyä. Iskelmän tapahtumat ovat tietysti jouluaattoa meille, niistä saadaan lisää energiaa tavalliseen lähetyksen tekoon ja niissä saadaan tavata meille tärkeimpiä - eli kuuntelijoita. Kaverit ovat monesti sanoneet, että olisipa oma työpaikka tuollainen, silloin myhäilen ja sanon, että varmasti haluaisit!


Maria Salovaara


- Yhtään liioittelematta Iskelmä on ihan superhieno paikka olla töissä! Täällä olen, enkä muuta halua. Hyvässä työpaikassa mieli lepää ja oman työn tekeminen on helppoa.


Emilia Howells

- Paikka, jossa olen viihtynyt kauemmin kuin missään muussa työpaikassa koskaan. Ja se on kaksoset-luonteelle paljon! Iskelmä on enemmän kuin työpaikka. Se on perhe. Se on mielentila. Ei ole asioita joita ei voi jakaa. Ei ole asioita, joita ei yhdessä ruodittaisi. Ei ole asioita, joista ei yhdessä iloittaisi. Vastaavaa yhteishenkeä ei ole muualla vastaan tullut, sanoo Emilia.

- Takana on paljon aivan unohtumattomia hetkiä tämän perheen parissa - porukan, joka ei muodostu ainoastaan Radio Iskelmän väestä vaan myös kuuntelijoista, festarikävijöistä, artisteista, levy-yhtiön väestä ja monista muista. Uusia hetkiä odotellessa - KIITOS JA ONNEA ISKELMÄ 16 VUOTTA!

Anna-Mari Raaska

- Vuodet ovat menneet järkyttävän nopeasti. Tätä aikaisemmin en ole viihtynyt missään työpaikassa kolmea vuotta kauempaa, mutta täällä olen ollut jo yksitoista vuotta. Se jo kertoo Iskelmän hengestä. Tänne on juurtunut ihmisiä, jotka ovat tehokkaita painamaan duunia, kun sitä on, ja muuten ovat kuin ne kuuluisat Ellun kanat. Yksi pääkonttorin pomoista sanoikin, että Iskelmän toimituksessa käyminen on vähän kuin kävisi mökillä.

Lue myös: Radiojuontajat paljastivat teini-iän kujeensa: "Vedin puukolla haavan käteen ja esittelin ihastukselle"

Kilpailut

Uusimmat