Kuva: Fotolia

Milloin vanhemmuudesta tuli rakettitiedettä? Oivaltava teksti villitsee nettikansaa

27.09.2016 20:15 - Senni Loikala

Netissä leviää kirjoitus, joka ottaa kantaa nykyvanhemmuuden suuriin vaatimuksiin.

Ennen vanhaan oli helpompaa olla vanhempi, väittää eräs perheenäiti, joka julkaisi viime viikonloppuna aiheesta suureen nettisuosioon nousseen kirjoituksen. Kyseistä Facebookissa julkaistua päivitystä on jaettu parissa päivässä jo lähemmäs 65 000 kertaa.

Antaisin mitä vain, jos olisin saanut olla vanhempi 70- tai 80-luvulla, jolloin ihmistä pidettiin hyvänä äitinä jo silloin, kun hän muisti avata auton ikkunan polttaessaan tupakkaa ajomatkan aikana”, äiti kirjoittaa.

"Päivänvalo oli ennen ainoa vitamiini"

Äiti ottaa esille nykypäivän korostuneen tarpeen varjella lapsen terveyttä. Hän kertoo etsineensä hiljattain netistä tietoa, mitä vitamiineja lapsille kannattaisi ostaa. ”Olen valmis maksamaan lähes 90 euroa lasten vitamiineista, probiooteista (ne näyttävät kuin kiinteältä kokaiinilta eivätkä maistu miltään, mutta jos et osta niitä, lapsesi kuolee) ja lisäravinteista.

Muutamia vuosikymmeniä sitten nykyisenlaista terveysbuumia ei ollut. ”Tiedätkö, mitä vitamiineja minä söin lapsuudessani? En mitään. Päivänvalo oli minun vitamiinini."

"Mikään ei ole yksinkertaista nykyvanhemmuudessa ja se ärsyttää minua. Olen nähnyt, miten jotkut vanhemmat katsovat minua, kun annan lapselleni pillimehun puistossa. Se on mehua, se ei ole energiajuoma tai alkoholidrinkki.

Oletko sinä sitä mieltä, että vanhemmuudesta on tehty joskus jo liian haastavaa? Katso netissä leviävä päivitys alta.

Lue myös: Äiti ei saanut teiniään ylös sängystä - lähetti opettajalle nokkelan viestin

Lue myös: Isä taiteilee tyttärelleen uskomattomia aamupaloja pelkästä paahtoleivästä - katso kuvat!

Lue myös: Oinas on peloton, leijona vaativa - horoskooppimerkkisi paljastaa, millainen äiti olet

Kilpailut

Uusimmat