Kuva: Fotolia

Morsian joutui pulaan - pyysi apua tuntemattomalta pakolaiselta Google Translaterilla

28.09.2016 19:15 - Senni Loikala

Erään naisen morsiuspuku rikkoutui hääpäivänä, ja erikoisten tapahtumien seurauksena apuun astui tuntematon pakolaismies.

Kanadalaisen Jo-nimisen naisen morsiuspuvun vetoketju rikkoutui samana päivänä, kun häitä oli tarkoitus tanssia. Siitä seuranneesta tapahtumaketjusta kertoo Jon hääkuvaaja Lindsay Coulter Facebookissa, jossa koskettava päivitys on lähtenyt leviämään vauhdilla.

Kun vetoketju meni rikki, morsian oli seurueineen jo vuokratussa hääpaikassa. Yksi morsiusneidoista kipaisi naapuriin ja pyysi lainaan työkaluja, jotta vetoketju saataisiin korjattua.

Kun morsiusneito tuli takaisin, hän kertoi saamastaan yllättävästä neuvosta. Viereisen talon asukkaat majoittivat Syyriasta tulleita turvapaikanhakijoita kodissaan, ja taloon oli vastikään muuttanut kokonainen perhe, jonka isä oli työskennellyt räätälinä. Jos naiset eivät saisi itse vetoketjua kuntoon, voisivat he kysyä apua kyseiseltä räätäliltä.

Kielitaidoton räätäli tuli apuun

Pian naisten täytyi suunnata räätälin luokse, joka kiiruhti paikalle lastensa kanssa. Räätäli-isä sai korjattua vetoketjun, ja hääkuvaaja sai tilanteen ikuistettua. Kuvat apuaan tarjonneesta, kielitaidottomasta räätälistä kiehtovat monia netissä.

Naapurin mukaan syyrialaisperhe oli asunut uudessa kodissaan vain neljän päivän ajan. He eivät puhuneet sanaakaan englantia, ja kommunikoivat muiden kanssa hyödyntäen Google Translate -kielenkäännönpalvelua. Kielimuurista huolimatta isä oli heti valmis auttamaan tuntemattomia.

Hääkuvaaja päätti hittipäivityksensä näihin sanoihin: ”Olen ylpeä saadessani asua tässä maassa, joka on avannut ovensa pakolaisille lukemattomia kertoja. Kunnioitan perheitä, jotka ovat toivottaneet tuntemattomia ihmisiä tervetulleiksi koteihinsa, ja olen inspiroitunut syyrialaisten ihmisten sitkeydestä. Me kaikki olemme todella siunattuja.

Katso koskettava päivitys alta.

Lue myös: Haluaisitko sinä pakolaisen naapuriksesi?

Lue myös: Kuuluisat suomalaistähdet ovat pakolaisten puolella: "Mekin olemme saaneet apua tarvitessamme"

Lue myös: Suomalaislaulajan toive leviää Facebookissa: "Anna levyyni tarkoittamasi raha mieluummin pakolaisille"

Kilpailut

Uusimmat