Kuva: Fotolia

Poista epäonnea tuovat tavarat kodistasi - lista perustuu kuolemattomiin uskomuksiin

19.01.2017 19:15 - Senni Loikala

Pidä huoli, että hankkiudut eroon rikkinäisistä kelloista ja muistat kääntää sivun seinäkalenteristasi kuun vaihtuessa. Muuten huono onni varjostaa sinua vanhojen uskomusten mukaan.

Jos sinussa on pisaraakaan taikauskoisuutta, saattaa sinua kiinnostaa, mitkä asiat kodissasi langettavat epäonnea tiellesi vanhojen uskomusten mukaan. Good Housekeeping -lehti listasi asiat, joista taikauskoiset hankkiutuvat eroon "ennen kuin on liian myöhäistä."

Alla oleva lista kannattaa silti lukea pilke silmäkulmassa, sillä seuraavaksi lueteltavien tavaroiden rooli epäonnen tuojana ei perustu tieteeseen, vaan silkkaan taikauskoon! Uskomukset ovat silti pitäneet pintansa pitkään, joten monista niissä saattaa piillä myös totuuden siemen.

Rikkinäinen kello

Lähes kaikki rikkinäiset tavarat tuovat epäonnea kotiisi, mikäli vanhoja uskomuksia on kuunteleminen, mutta erityisen huonoa energiaa piilee toimimattomissa kelloissa. Huhujen mukaan jo eräs 1800-luvulla elänyt amerikkalaissaarnaaja olisi havainnut, että rikkinäiset kellot ennakoivat yleensä ikäviä tapahtumia.

Väärää kuukautta näyttävä seinäkalenteri

Jos olet taikauskoinen, kannattaa sinun hankkiutua eroon edellisvuoden kalentereista, sillä niiden uskotaan tuovan epäonnea. Mutta huono-onnisuus ei johdu vain vanhoista kalentereista. Jos olet unohtanut kääntää seinäkalenteristasi uuden sivun kuun vaihtuessa, voi jo tämä tuoda uskomusten mukaan huonoa onnea tiellesi.

Halkeilleet astiat

Kun huomaat lautasen tai kahvimukin reunassa ensimmäisen halkeaman, hankkiudu astiasta eroon. Näin ainakin, mikäli uskot fengshuihin, jonka mukaan astiat symboloivat perhettä ja varakkuutta.

Tyhjät keinutuolit

Irlantilaisen uskomuksen mukaan tyhjät keinutuolit kutsuvat pimeitä voimia luokseen. Kaikista pahinta on, jos keinutuoli kiikkuu ilman ihmistä kyydissä istumassa, sillä tämän uskotaan olevan merkki siitä, että paha henki jo vallannut keinutuolin - ja kotisi.

Peilit

Pelkästään rikkoutuneet peilit eivät tuo uskomusten mukaan epäonnea. Legendan mukaan heijastavalla lasilla olisi yliluonnollinen voima varastaa sieluja. Viktoriaanisella aikakaudella eläneet ihmiset peittivät peilit, kun joku kuoli. Muutoin edesmenneen henkilön henki olisi voinut jäädä vangiksi peiliin.

(kuva: Fotolia)

Tiettyjen tavaroiden lisäksi kodistasi saattaa löytyä muitakin asioita, jotka tuovat epäonnea vanhojen uskomusten mukaan. Lue alta vielä lista näistä asioista!

Piikikkäät kasvit

Taikauskoisen kotona ei tulisi olla kaktuksia eikä muitakaan piikkejä sisältäviä kasveja, sillä ne tuovat kotiisi huonoa onnea fengshuin mukaan. Poikkeuksen tekevät kuitenkin ruusut.

Kuolleet kasvit ja kuivakukat

Kun kukat ja kasvit heittävät henkensä, tulisi taikauskoisten heittää ne pois, sillä taikauskon mukaan ne tuovat huonoa onnea. Sama pätee jopa kuivakukkiin.

Musta ovi

Jos kodistasi sattuu löytymään musta ovi ja olet taikauskoinen, kannattaa sinun hankkiutua ovesta eroon. Kiinalaisen fengshui-tradition mukaan mustat ovet povaavat huonoa onnea. Poikkeus vahvistaa säännön: Jos oven suunta on kohti pohjoista, on epäonni pyyhitty pois.

Vihreät seinät

Jos tahdot minimoida taikauskon mukaan epäonnen, vältä vihreiksi maalattuja tai tapetoituja seiniä kotonasi. 1700-luvulla ruotsalainen kemisti käytti arseenia valmistaessaan vihreitä tapetteja ja kankaita, joista nousi myrkyllisiä päästöjä kastuessaan. Tämän kerrotaan johtaneen jopa kuolemantapauksiin.

Lue myös: Mitä intiaanien horoskoopit kertovat luonteestasi? Katso, osuuko oman merkkisi kuvaus sinuun

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat