Kuva: Fotolia

Korvaa pottumuusi supermaukkaalla kukkakaalisoseella – katso helppo resepti

18.03.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Jos pastat, perunat, riisit ja salaatit alkavat kyllästyttää, kokeile vaihteeksi maukkaan pehmeää kukkakaalimuusia.

Kukkakaalimuusi on erinomainen lisukevaihtoehto jo tutuiksi käyneille tarjottaville. Kukkakaalin ominainen makeus sopii hyvin esimerkiksi lihan pariksi ja pehmeä muusi suorastaan sulaa suussa.

Alla ohje maistuvaan kukkakaalimuusiin, mutta jos haluat tehdä muusista kevyemmän version, korvaa kerma vaikkapa maustamattomalla jogurtilla.

Kukkakaalimuusi

1 kookas kukkakaali

1,5 rkl kermaa (voit valita myös makukerman, esimerkiksi juuston makuisen kerman)

½ tl suolaa

(Halutessasi voit maustaa muusin myös valkosipulla ja voilla)

1. Puhdista ja paloittele kukkakaali, jätät palat reilun kokoisiksi.

2. Laita kukkakaalit kattilaan ja lisää joukkoon kylmä vesi. Keitä kunnes kukkakaalit ovat kunnolla pehmeitä.

3. Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella ja lisää kerma. Maista ennen suolan lisäämistä.

4. Tarjoa kukkakaalisose lämpimänä.

Lue myös: Kevään suussa sulavin resepti on jokaisen suklaanystävän takuuhitti – kokeile keksimutakakkua

Kilpailut

Uusimmat