Kuva: Fotolia

Tee itse ravintoloista tuttu suosikkikastike - katso Paholaisen hillo -resepti

23.03.2017 12:00 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Tulinen tomaatti-paprikahillo sopii vaikka broilerille tai vuohenjuustosalaattille. Voit säätää tulisuutta omaan suhun sopivaksi chilin lajikkeen ja määrän mukaan.

800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

1. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne ensin: Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.

2. Silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.

3. Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

4. Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.

5. Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

(kuva: Martat)

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat