Kuva: Martat

Itse tehdyt perunalastut herkutteluhetkiin - katso helppo resepti

31.03.2017 11:40 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Perunalastujen valmistamista kotona kannattaa kokeilla, sillä se on varsin helppoa. Tällöin saa myös itse valita mieleisensä mausteet.

5 suurta perunaa kuorineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(mustapippuria)

1. Harjaa perunat hyvin ja huuhtele.

2. Vuole perunoista juustohöylällä ohuita viipaleita.

3. Huutele viipaleet vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.

4. Nosta viipaleet kulhoon, lisää joukkoon öljy ja valitsemasi mausteet. Sekoita hyvin.

5. Levitä viipaleet kahdelle tai kolmelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Viipaleet eivät saa olla päällekkäin.

6. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.

7. Lastut sopivat naposteltaviksi ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat