Kuva: Martat

Välimeren tunnelmaa ruokapöytään - katso Nizzan salaatti-resepti

19.04.2017 10:27 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Resepti

3–4 keitettyä munaa
4–6 keitettyä perunaa
3 tomaattia
200 g keitettyjä vihreitä papuja
1 sipuli tai pieni purjo
1 tlk tonnikalaa tai muuta säilykekalaa
mustia oliiveja
salaatinlehtiä

Ranskalainen salaatinkastike:

viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Levitä neljälle lautaselle alimmaiseksi salaatinlehdet. Kuori ja viipaloi perunat ja lohko kovaksi keitetyt munat. Viipaloi tai lohko tomaatit, katko kokonaiset pavut hieman lyhemmiksi ja leikkaa sipulista ohuita renkaita.

2. Järjestele salaatinlehtien päälle perunat, tomaatit ja pienempiin osiin lohkottu tonnikala tai muu säilykekala sekä sipulirenkaat. Koristele annokset munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.

3. Ravista kastike sekaisin ja tarjoa erikseen.

Nizzalainen salaatti riittää kevyeksi lounaaksi. Alkupalasalaatti on syytä tehdä huomattavasti pienemmäksi.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat