Kuva: Martat

Paahdettu paprika kruunaa couscoussalaatin - katso resepti

19.04.2017 14:58 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Couscoussalaatti on maukas ja ruokaisa salaatti. Salaatissa maistuvat paahdetut paprikat, paistetut kesäkurpitsat sekä tuoreet yrtit. Parhaimmillaan salaatti on muutaman tunnin päästä valmistuksesta, kun sen maut ovat tasaantuneet. Tarjoa couscoussalaattia esimerkiksi illanistujaisissa tai liharuoan lisäkkeenä.

Resepti

250 g (3 dl) couscoussuurimoita
3 ½ dl vettä
1 tl suolaa
1 sitruuna
1 dl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 punaista paprikaa
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 pieni nippu kevätsipulia
2-4 tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja ohuina viipaleina
3 kourallista tuoreita yrttejä (basilikaa, korianteria, minttua, sileälehtistä persiljaa)

1. Sekoita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen couscoussuurimot. Nosta kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä viisi minuuttia kannen alla.

2. Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori. Sekoita se ja sitruunan mehu sekä öljy, ripaus suolaa ja pippuria keskenään ja lisää suurimoiden joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.

3. Pane paprikat grilliin tai kuumaan uuniin (250 asteeseen) ja paahda ne kauttaaltaan tummiksi; kääntele silloin tällöin. Paprikat saavat mustua, sillä ne kuoritaan ja mustaa ei jää jäljelle. Siirrä paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja annan höyrystyä 5 minuuttia. Kuori paprikat, poista siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi.

4. Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannulla, valurautapannulla tai grillissä molemmin puolin, kunnes ne saavat kauniin värin. Hienonna kevätsipulit, poista chileistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

5. Lisää couscousin joukkoon paprikakuutiot, kesäkurpitsat, kevätsipulit, chilit sekä yrtit ja sekoita hyvin.

6. Anna salaatin maustua tunti pari ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat